TV K3

android aplikacija

instaliraj

Deset načina da mirišete svježe kada nemate uslova da se tuširate

Deset načina da mirišete svježe kada nemate uslova da se tuširate
Bilo kako bilo, donosimo vam nekoliko savjeta kako da u situacijama kada nemate vremena i uslova za tuširanje mirišete svježe.

Koristite ulje za tijelo. Ulje za tijelo je dugotrajnije od parfema. Osim toga, uvijek birajte suptilniju aromu sa što prirodnijim mirisom. U toku dana ga utrljavajte u kožu.

Koristite dječije maramice. Dječije vlažne maramice dobra su stvar ukoliko nemate vremena za tuširanje. One će vam pomoći da se osjećate čisto jer one do određene mjere mogu eliminirati bakterije odgovorne za loše mirise.

Korištenje dezodoransa pomaže vam ubiti miris znoja. Dodatni slojevi mogu vam maksimizirati njegov učinak i ubiti bakterije.

Redovno mijenjajte svoje donje rublje. Promjena donjeg rublja može umanjiti loš miris koji nastaje zbog znojenja.

Vaša stopala jedan su od dijelova vašeg tijela koji se najviše znoji, što izaziva vrlo neugodan miris. Redovita promjena čarapa minimizirat će loš miris.

Izbjegavajte hranu s lukom, bijelim lukom i začinima, jer ove namirnice mogu pojačati loš miris tijela. Ne kaže se bez razloga da smo ono što jedemo. U ovom slučaju vam je najbolje jesti povrće i voće.

Izbjegavajte usku odjeću, jer ona može zagrijati nekoliko dijelova vašeg tijela koji se znoje što rezultira lošim mirisom. Široka odjeća pomoći će vam da se osjećate svježe.

Suhi šampon oživjet će vašu kosu i spriječiti da izgleda masno. Vašoj će kosi pružiti svježiji izgled i miris, a može vam pomoći da dodate više volumena svojoj kosi.

U slučaju da nemate suhi šampon, uvijek možete koristiti trake za kosu kako bi ona ostala na svom mjestu. Odabirom prikladne frizure pokrit ćete prljavštinu i loš miris vaše kose.

Hidriranje kože također vam može pomoći da imate svježiji miris. Trebali biste piti puno vode, kao i koristiti dobre mirisne kreme za tijelo koje hidratiziraju kožu.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.