Derventa: Uručeni ključevi za 24 obnovljene kuće (FOTO)

February 10, 2017, 10:35 am

U okviru regionalnog stambenog zbrinjavanja danas su u Derventi uručeni ključevi za 24 korisnika obnovljenih kuća na području ove opštine.

derventa-urucenje-kljuceva-povratnicima

derventa-urucenje-kljuceva2

Ovi korisnici, poručeno je, nakon više godina useljavaju u svoje domove srušene u proteklom ratu.

Ključeve korisnicima je uručio ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, a ukupna vrijednost izgradnje ovih stambenih jedinica, sa doprinosom opštine, iznosi oko milion KM.

derventa-urucenje-kljuceva1

Prisutnima su se obratili i šef Sekcije za socijalni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Delegacije EU u BiH Masimo Mina, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš, predstavnik UNHCR-a u BiH Endrju Mejn i načelnika opštine Derventa Milorad Simić.

derventa-urucenje-kljuceva3

Ministrica Borovac rekla da se preko 900 porodica prijavilo za povratak u Derventu, uglavnom iz Hrvatske i da je ovo 1,2 milijarde vrijedan projekat u regiji, odnosno drzavama bivse Jugoslavije a konkretno za BiH je odobreno 200 miliona maraka.

derventa-urucenje-kljuceva

Finansijer ovog projekta je Evropska unija.

Danas će biti ozvaničen i početak sanacije Stare bolnice u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja u objektu Stare bolnice u Derventi.

Stara bolnica u Derventi je prvi objekat koji će u okviru Projekta CEB2 biti saniran na prostoru Republike Srpske, a ukupna vrijednost radova iznosi oko dva miliona KM.

(TVK3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *