Derventa: SNSD, SP, NDP, US i SPS podnijeli prijedlog za opoziv Marinka Nikolaša

April 6, 2023, 9:07 am

Klubovi odbornika SNSD, SP, NDP-US-SPS u Skupštini grada Derventa podnijeli su prijedlog za opoziv potpredsjednika derventskog parlamenta Marinka Nikolaša i zahtjev za što prije organizovanje sjednice skupštinskog Kolegijuma i samim tim sjednice Skupštine grada.

U obrazloženju ovog prijedloga, trećina odbornika navodi da je Nikolaš kao direktni organizator posjete predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića Derventi i odlikovanja 103. brigade HVO-a uzdrmao temelje mukotrpno građenog suživota.

– Potpredsjednik Skupštine grada Marinko Nikolaš ujedno je i predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Hrvatskog vijeća odbrane Herceg Bosne, podružnica u Derventi, a u njegovoj organizaciji je 25. marta u Derventi za zasluge u ratu i iskazano junaštvo njenih pripadnika odlikovana zloglasna 103. brigada HVO-a od strane predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića, a tom prilikom je Nikolaš držao zastavu ove brigade čiji je bio pripadnik – navodi se u prijedlogu za opoziv gdje se ističe da odlikovanje ove brigade koja je počinila strašne zločine nad Srbima predstavlja uvredu i provokaciju građana Dervente i čitave Republike Srpske.

– Nikolaš svojim nemoralnim, nedloličnim i neodgovornim ponašanjem ponizio je sve srpske žrtve i nanio neoprostivu i neprocjenjivu štetu međunacionalnim odnosima Srba i Hrvata u Derventi, te pokazao da nije dostojan da obavlja funkciju potpredsjednika Skupštine grada. Nikolaš da ima makar zrno ljudskosti i morala sam bi podnio nepozivu ostavku i javno se izvinio svim građanima Dervente – navodi se u prijedlogu trećine odbornika u Skupštini grada.

Smjenu Nikolaša, kao jednog od glavnih organizatora dolaska hrvatskog predjednika u Derventu 25. marta i koji se kao jedini kao derventski funkcioner sastao sa Milanovićem, zatražila je Gradska boračka organizacija.

derventskilist.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *