Derventa: Odbornici o snabdijevanju električnom energijom

February 28, 2018, 2:11 pm

Skupština opštine Derventa zasjedala je danas 16. put u redovnom zasjednju. Raspravljalo se o 16 tačaka dnevnog reda, a najviše pažnje odbornika privukla je Informacija o stanju u oblasti snabdijevanja električnom energijom.

Prema diskusijama i pitanjima koja su danas čula na derventskoj sjednici, odbornici nisu zadovoljni stanjem u oblasti snabdijevanjem električne energije, iako su je, za razliku od prošla dva puta kada je bila na dnevnom redu, danas podržali sa 21 glas ZA.

– Ove godine izostavljena je priča oko sanacije i pravljenja nove mreže u područjima gdje su povratnici. Više priče je bilo oko redovnog snabdijevanja električnom energijom i cijene. Šef RJ u Derventi je odgovorio koliko je mogao odgovoriti – rekao je novinarima nakon sjednice Slaven Gojković, potpredsjednik SO Derventa.

Pitanja za rukovodioca derventske RJ Elektro Doboj bilo je mnogo, od toga kada će sanacija mreže po selima, o nestancima struje za vrijeme nevremena, isključenjima i problemima koje zbog toga ima privreda, cijeni električne energije, te utrošku sredstava koja se uplaćuju za obnovljive izvore energije. Dio pitanja nije bio u njegovoj nadležnosti već viših instanci pa u Skupštini razmišljaju da se ElektroDoboju, ali i nadeležnom Ministarstvu obrate u formi zaključaka.

– Ovdje je bilo pitanja oko razlike u cijenama za privredne subjekte i domaćinstva, kao i prikupljenim sredstvima za obnovljive izvore energije. To su krupnija pitanja koja zahtjevaju informaciju sa viših nivoa, a ne ovdje iz radne jedinice – objašnjava Gojković.

Odbornici su danas usvojili i dopunjeni Plan raspodjele sredstava za sportske organizacije za ovu godinu, kojim je raspoređeno dodatnih 36.800 KM za devet klubova i organizacija, koje su u međuvremenu kompletirale svoju dokumentaciju. Time stavka za sport umjesto ranijih 383,200 hiljada, sada iznosi 420 hiljada KM. Pred odbornicima su između ostalog bile i informacije o javnom redu i miru, o upisu učenika i stručnosti nastavnika u osnovnim školama, raspisivanju javnog konkursa za izbor članova UO u TO Derventa. Svih 16 tačaka je usvojeno, dok je predagač na početku sjenice povukao Odluku o organizaciji i funkcionisanju civilne zaštite u sistemu spasavanja.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *