Derventa: Dragojevići uselili u novu kuću (FOTO+VIDEO)

January 4, 2023, 1:53 pm

Porodica Dragojević, majka Željana i njenih šestoro djece, uz pomoć dobrih ljudi, dobili su novi krov nad glavom; Na pragu nove 2023. godine uselili su u novu kuću.

Sedmočlana porodica Dragojević iz Dervente do prije samo nekog vremena živjela je u trošnoj kući u kojoj su uslovi za život bili nikakvi, naročito zimi. Danas su sreća i osmijeh zamijenili brigu i suze. Nakon nešto više od tri godine, koliko je trajala izgradnja kuće, a zahvaljujući svim humanim ljudima, samohrana majka Željana i mališani, Ana-Marija, Danijela, Kristina, Željko, Kristijan i najmlađi Dražan konačno imaju siguran krov nad glavom.

“Prezadovoljni smo uslovima u novoj kući. Imamo grijanje, djeca imaju svoje sobe i prostor, što je zaista najvažnije, a i konačno imamo kuhinju pa mogu, kao i svaka domaćica, da pripremam obroke. Biće dosta lakše pripremiti sve za praznike i krsnu slavu, dočekali smo Novu godinu pod novim krovom i sve će biti bolje” rekla je Željana Dragojević.

Petnaestogodišnja Ana Marija Dragojević kaže da se njen, ali i život njene braće i sestara, umnogome promijenio dolaskom u njihovu novu kuću.

“Sreća je i danas prevelika, neopisiva. Sve je drugačije u odnosu na staru kuću. Svako ima svoju sobu, kupatilo je prihvatljivo i ima više prostora. Život je sada lakši, imamo i bolje uslove za učenje i toplije je” rekla je Ana Marija.

Akciju za prikupljanje sredstava prvo je pokrenuo derventski Centar za socijalni rad, a zatim se aktivno priključila i Humanitarna organizacija ,,Srbi za Srbe.” Kako su zamislili, tako su i uradili.

“Centar za socijalni rad kao organ starateljstva je prepoznao kapacitete Željane kao samohranog roditelja, odnosno utvrdio da ona može da vrši svoju roditeljsku ulogu. Stupili smo u kontakt sa organizacijom „Srbi za Srbe“ i ovo je danas veliki, svečan dan za našu lokalnu zajednicu”, rekla je direktor Centra za socijalni rad Maja Popović.

“Od naše prve posjete porodici Dragojević 2019. godine do dana useljenja prošlo je tri godine i tri, četiri mjeseca, što je zaista dugo, a velikim dijelom je radove omela pandemija korona virusa, a dobar dio vremena smo utrošili i za prikupljanje sredstava. Mi smo 2021. godine krenuli da tražimo plac, kupili i obezbijedili zemljište uz pomoć grada, a dalje je slijedio proces pribavljanja dozvola i sa prvim lijepim danima 2022. godine počeli su radovi. U decembru smo konačno i uselili porodicu u kuću”, rekao je Saša Vignjević iz Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Da Dragojevići imaju život dostojan jednog čovjeka uključili su se svih, pa tako i derventski privrednici.

“Mi smo svoj doprinos ovoj akciji dali kroz pripremu tehničke dokumentacije, izradu urbanističko – tehničkih uslova i ostalu neophodnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole. Kada su u pitanju humanitarne akcije, čovjek ne razmišlja mnogo, nego teži da pomogne u skladu sa mogućnostima” rekao je vlasnik firme „Top inžinjering“ Ljubiša Topić.

Bez obzira što je ovaj projekat trajao malo duže, zbog pandemije korona virusa, donatora i teških vremena, nova kuća Dragojevića u Novom naselju vrijedna je kaže gradonačelnik Dervente čestitke i svake pohvale.

” Kao gradonačelnik, pomogao sam više moralno, nego materijalno, ali svakako ova fantastična pomoć organizacije doprinijela je da  samohrana majka šestoro djece živi u toplom i da su srećni, što se vidi i u njihovim pogledima” rekao je gradonačelnik Milorad Simić.

Porodica Dragojević će sada, po prvi put u toplom domu dočekati Božićne praznike, a onda potom i krsnu slavu, Svetog arhiđakona Stefana.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *