Derventa: Deseti jubilarni Muzički festival “Raspjevani maj” (FOTO/ VIDEO)

May 29, 2024, 12:08 pm

Muzički festival „Raspjevani maj“ u organizaciji Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ iz Dervente održana je jubilarni deseti put.

Na festivalu se predstavilo 18 takmičara iz Dervente, Prnjavora, Broda, Doboja i Stanara.

„Raspjevani maj“ – kao što i sam naziv kaže, upravo tako, raspjevano je i bilo na sceni derventskog Centra za kulturu.

Osnovci u dvije kategorije od prvog do petog i od šestog do devetog razreda, njih 18 predstavilo se mnogobrojnoj publici u solo izvođenju.

Staška Milošević iz Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Broda ponijela je titulu najbolje u prvoj kategoriji, dok je u drugoj kategoriji prvo mjesto osvojio Nikola Zečević iz OŠ „Sveti Sava“ Brod.

Posebno ponosni na festival su organizatori iz Centra „Budućnost“.

“Svih prethodnih godina ovaj festival okupio je mnogo talentovanih djevojčica i dječaka pa tako i ove godine. Ponosni smo na ovaj festival, mi se svake godine trudimo da unapređujemo ovo takmičenje i ovaj festival, evo već desetu godinu za redom to uspjevamo”, rekla je socijalna radnica u Centru “Budućnost” Maja Čelar Drakulić.

Drugoplasirani su bili prnjavorčani i to u prvoj kategoriji Anđela Sančanin iz OŠ „Branko Ćopić“, dok su u drugoj kategoriji drugo mjesto podijelili Ana Javorski iz OŠ „Meša Selimović“ iz Naseobine Lišnje i Božidar Vuković takođe iz prnjavorske škole „Branko Ćopić“.

Nastupe učesnika osim brojne publike, pomno je pratio i tročlani žiri u sastavu profesorice Violete Pećić, Milijane Žunić i Dragane Latinović.

Nastavnik muzičke kulture u Centru „Budućnost“ je Violeta Pećić koja je ujedno i u organizaciji festivala od samog početka, kaže žiri nije imao ni malo lagan posao.

“Mnogo je talentovanih dječaka i djevojčica i uvijek je problem proglasiti ko su najbolji među najboljima. Ponekad nijanse odlučuju, dosta zavisi i od treme učesnika i šta će zapravo biti krajnji rezultat – istakla je Pećićeva i dodaje da ipak presude vokalne sposobnosti takmičara, ipak posebne bodove mogu da “zarade” unošenjem emocije ili originalnošću.

Pored takmičarskog dijela publika je imala priliku da pogleda i izložbu tiflotehničkih i didaktičkih pomagala koje u Centru „Budućnost“ koriste u svakodnevnom radu sa djecom oštećenog vida, kao i sa djecom sa drugim smetnjama u razvoju.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *