Demonstracije širom Britanije, građani bijesni zbog cijene goriva

July 4, 2022, 12:11 pm

Kolone demonstranata koji protestuju zbog visokih cijena goriva u Velikoj Britaniji izazvali su kašnjenja u prevozu i poremećaje na dionicama širom sistema auto-puteva u toj zemlji.

Demonstranti, od kojih su mnogi u kamionima i kombijima, koriste barikade na putevima kako bi usporili ili zaustavili saobraćaj u dijelovima zemlje, pored ostalog u zapadnoj Engleskoj, južnom Velsu, Eseksu, Jorkširu i Linkolnširu, izveštava Gardijan.

Jedan od glavnih dionica na meti demonstranata je saobraćajnica M4 između Bristola i južnog Velsa, uključujući most Princa od Velsa na reci Severn.

Među učesnicima protesta na putu M4 je i Viki Stamper (41), bivša vozačica kamiona iz Kumbrana, u južnom Velsu, koja kaže da su ona i njen partner Daren bili primorani da napuste firmu u Bristolu jer nisu mogli da priušte troškove putovanja na posao.

“Morali smo da napustimo te poslove jer nas je samo put do posla i nazad koštalo 380 funti nedjeljno. Onda sam prije dvije nedjelje izgubila posao jer kompanija nije mogla da sipa gorivo u toliko kamiona…”, navodi ona. Na pitanje šta bi zamolila premijera Borisa Džonsona da uradi, kartko je odgovorila: “Daj ostavku”.

Demonstracije su organizovane putem društvenih mreža pod sloganom “Cijene goriva stoje protiv poreza”.

Tanjug

Foto: Screenshot/YouTube

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *