Decenijama uz reprezentaciju: Ima 81 godinu i bodri “orlove” u Kataru

November 24, 2022, 5:23 pm

To što za tri mjeseca puni 81 godinu nije spriječilo Kragujevčanina Milenka Marjanovića, velikog ljubitelja fudbala, da sa porodicom otputuje u Katar i bodri srpske fudbalere.

Svoju lojalnost i posvećenost reprezentaciji, pokazao je bezbroj puta, a mnogi kažu da njegovo prisustvo na tribinama donosi sreću.

Navijački tim iz srca Šumadije predvodi Milenko Marjanović, sportski radnik, zaljubljenik u fudbal. Gdej god da je srpska reprezentacija, tu je i on. Tri decenije putuje na sva – evropska i svjetska prvenstva.

“Pozdravljam sve naše igrače, posebno Filipa Kostića i selektora Dragana Stojkovića, da znaju da ja stižem i da se ne sikiraju”, kaže Milenko Marjanović iz Kragujevca.

Vođa ekspedicije

Vođa šumadijske ekspedicije, svoju ljubav prenio je na nasljednike – sinove i unuke.

“Išli smo u Rusiju 2018. i sad u Katar. Ja sam uzbuđen baš čekamo veoma dugo”, dodaje Veljko Marjanović.

“Nema ništa lepše stvarno i pamtićemo dok smo živi dedu, ovo je lepo od njega što nas vodi ovako”, zadovoljan je unuk Marko Marjanović.

A, deda, će sigurno biti i prava atrakcija na tribinama – u tradicionalnoj srpskoj nošnji.

“Da vide šta je stara Srbija, šta biti Šumadinac, šta biti rodoljub i meni je čast i zadovoljstvo da mogu u narodnoj nošnji da odemu taj Katar. Ako je vrućina, ništa meni ne smeta, važno je da ja donesem sreću”, ističe Milenko Marjanović iz Kragujevca.

Pred utakmicu sa Brazilom – Marjanovići su optimisti. Uspjeh je kažu što smo u društvu sa najboljima.

“Prvo što smo prošli direktno u Katar, pa onda smo iz B divizije prešli u A diviziju. Uopše je ova reprezentacija za tih godinuipo dana, od kada je Dragan selektor, dosta uradila i vratila poverenje”, dodaje Milenko Marjanović iz Kragujevca za RTS.

Najvjernijeg navijača Srbije i njegovu porodicu, iz Kragujevca su ispratili prijatelji i pjesma. Razloga za slavlje, uvjeren je, biće i po povratku sa svjetskog prvenstva.

Nezavisne.com (Foto: Printscreen/YouTube)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *