Zajednička sjednica vlada Srpske i FBiH, sastanak Cvijanović-Novalić

March 9, 2017, 7:42 am

Prije početka sjednice premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović dočekala je u zgradi Vlade Srpske u Banjaluci premijera Federacije BiH Fadila Novalića.

Entitetski premijeri i ministri razmatraće pna današnjoj sjednici pitanja koja se tiču zakonodavnog regulisanja pojedinih oblasti od obostranog značaja, te projekte saobraćajne infrastrukture, posebno koridora 5-C, a očekuje se da će biti riječi i o mehanizmu koordinacije.

Biće razmotrena i informacija o aktivnostima u borbi protiv sive ekonomije.

U Vladi Republike Srpske u toku je sastanak ministra saobraćaja i veza Srpske Neđo Trninić sa resornim ministrom FBiH Denisom Lasićem.

U toku je i sastanak ministra za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Srpske Zlatana Klokića i federalnog ministra razvoja, preduzetništva i obrta Amira Zukića.

Premijerka Srpske Željka Cvijanović ranije je istakla da će na zajedničkoj sjednici vlada biti razgovarano o tome šta je urađeno i šta treba uraditi u okviru Reformske agende. Najavila je da će biti riječi i o putnoj komunikaciji, odnosno najavljenoj izgradnji autoputa Beograd-Sarajevo.

Sjednica će biti održana u Administrativnom centru Vlade Srpske u 13 časova.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *