Danas sunčano, ali svježe

February 18, 2015, 10:57 am

Poslije hladnog jutra biće pretežno vedro vrijeme, a magla i sumaglica moguće su po kotlinama i oko rijeka, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Najviša dnevna temperatura vazduha od dva do sedam, na jugu do 13 stepeni Celzijusovih. Na planinama će temperatura vazduha biti ispod nule.

Duvaće slab sjeveroistočni vjetar, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura.

Jutros preovladava vedro i prohladno vrijeme sa mrazom, a samo ponegdje ima niskih oblaka, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Sokolac i Bjelašnica jutros su bili najhladniji sa minus 15 stepeni, koliko je izmjereno u 7.00 časova.

Na Han Pijesku izmjereno je minus 13, a u Kalinoviku, na Čemernu i Ivan-sedlu minus 10 stepeni.

U Mrkonjić Gradu i Rudom jutros je bilo minus devet, u Gacku, Foči, Kupresu, Istočnom Drvaru, Višegradu, Srebrenici i Tuzli minus osam, a minus sedam u Bijeljini, Doboju, na Mrakovici, u Drvaru, Goraždu, Livnu, Sanskom Mostu i Sarajevu.

U Banjaluci je u 7.00 časova bilo minus šest, kao i Prijedoru, Kneževu, Zvorniku, Nevesinju, Zenici, Bugojnu, Gradačcu i Jajcu, minus pet u Novom Gradu, minus četiri u Gradišci i Bihaću, minus dva u Srpcu i Bileći, a nula u Stocu.

Dva stepena izmjerena su u Trebinju, tri u Čapljini i četiri u Mostaru.

Visina snijega na Čemernu iznosi 70 centimetara, na Han Pijesku 44, u Istočnom Drvaru 40, na Mrakovici 39, na Sokocu 16, u Kneževu 15, u Mrkonjić Gradu i Kalinoviku 10 centimetara.

Snijega ima u Ribniku, Driniću, Gacku, Novom Gradu, Nevesinju, Doboju i Srebrenici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *