Da li je Dodik suvlasnik naftne industrije?

July 1, 2014, 1:55 pm

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini RS-a Vukota Govedarica zatražio je danas informaciju od resornog ministra Željka Kovačevića da li je predsjednik RS-a Milorad Dodik suvlasnik u ruskoj firmi “Neftegazinkor”, koja je privatizovala naftnu industriju RS-a.

Ta ruska firma je uz “Zarubežnjeft“ vlasnik Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, Rafinerije ulja u Modriči i banjalučkog “Petrola”.

Na pitanje Govedarice, ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Željko Kovačević je rekao da nema informaciju da Dodik ima suvlasništvo u toj ruskoj firmi, kao ni šef Predstavništva RS-a u Rusiji Duško Perović.

-Nemamo tu informaciju i odgovorno tvrdimo da iz raspoložive dokumentacije ne proizilazi ta tvrdnja – rekao je Kovačević.

Tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS-a Govedarica je ponovo zatražio odgovor od Kovačevića da li je tačno da je 29. augusta 2006. godine u Moskvi registrovano preduzeće koje se zove “Invest tehnologija” i da li su Dodik i Perović suvlasnici te privatne firme, koja je s 20 posto kapitala suvlasnik “Njefgazinkora” pa time i u toj strukturi i naftne industrije RS?

-Želim da dobijem ove odgovore, a rok za to je 30 dana – rekao je Goveraica resornom ministru.

( Fena)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *