Cvijanović: CIK i netransparentnost

October 13, 2022, 1:50 pm
Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Centralna izborna komisija BiH nije obezbijedila adekvatan TV prenos izmišljenog i po zakonu nepostojećeg “ponovnog, kontrolnog brojanja”.

Cvijanovićeva je istakla da CIK sprečava transparentnost ovog ionako nezakonitog, izmišljenog i svakako preuranjenog procesa, sve u duhu preuranjene i izmišljene navodne pobjede opozicionog kandidata u izbornoj noći.

– Pamtićemo ovo “prebrojavanje” i po savjetu koji je Vanja Bjelica Prutina dala na sjednici CIK-a svojim kolegama da između te dvije riječi treba staviti zapetu /dakle: ponovnog, kontrolnog/ kao jedino relevantno u njihovom neprofesionalnom tumaranju zvanom zaobilaženje zakona – istakla je Cvijanovićeva na Instagramu.

Ona je navela da su, prema podacima posmatrača, nastavljeni trendovi i vidljiva prednost kandidata SNSD-a za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u odnosu na kandidata PDP-a Јelenu Trivić.

– Iako je CIK odlučio da ne saopštava dalje rezultate u trci za predsjednika Republike Srpske, jer se to ne dopada opoziciji i strancima, prema podacima koje nam ovih dana dostavljaju naši posmatrači iz Centra za brojanje CIK-a, nastavljeni su isti trendovi kao i sa redovnih biračkih mjesta i bilježi se vidljiva prednost Milorada Dodika u odnosu na Јelenu Trivić u obje dodatne kategorije – i glasova iz mobilnih timova, kao i onih pristiglih iz inostranstva – naglasila je Cvijanovićeva.

rtrs

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *