Cvijanović: Anketnom odboru biće dostavljen izvještaj

September 26, 2014, 2:12 pm

 

 

“Vlada Republike Srpske i Štab za vanredne situcije razmatrali su ovaj izvještaj. I tokom poplava smo sačinili određene izvještaje prema informacijama sa terena”, rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prema njenim riječima, provođene su istrage o radu lokalnih i republičkih institucija.

“Mislim da bi izvještaj trebalo da bude zaokružen sa određenim informacijama da bi Anketni odbor imao uvid i pravu sliku o svemu. Ne bih voljela da ovo postane politička priča, a da prije toga članovi Odbora ne pročitaju ono što su zvanične institucije utvrdile”, dodala je Cvijanovićeva.

Komentarišući tvrdnje američkih diplomata da se donacije za pomoć poplavljenim područjima koriste za popunjavanje budžeta, Cvijanovićeva je rekla da se one ne koriste za popunjavanje budžeta i da je apsurdno tvrditi tako nešto.

“Kada je riječ o donacijama iz inostranstva, činjenica je da se realizuju na pojedinačne projekte. UNDP direktno provodi sve procedure, a nas izvještava o tome šta je urađeno”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je sredstva u budžet dala Vlada Srbije za rekonstrukciju škola u Doboju i Šamcu.

“Imamo i registar iz kog je vidljivo ko je uplatio određena novčana sredstva i gdje su ona upućena. Bilo bi lijepo da nam međunarodne organizacije dostave izvještaj šta su uradile na terenu”, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je napomenula da i mediji redovno od Vlade Srpske dobijaju sve relevantne informacije.

Ona je ponovila da je budžet Srpske stabilan i da Vlada Srpske redovno izvršava sve svoje obaveze.

Opozicioni članovi Anketnog odbora u Narodnoj skupštini Republike Srpske zatražili su danas hitnu sjednicu ovog odbora na kojoj bi bio razmatran izvještaj o djelovanju institucija Republike Srpske tokom majskih poplava.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *