Četiri sela u Kostajnici odsječena od ostatka opštine

February 28, 2018, 8:32 am

Zimska služba uspjela je pročistiti dio puteva u selima na platou Balja, opština Kostajnica, ali su još neprohodni pravci prema selima Zovik, Podoška, Pobrđani i Studena, rekao je Srni portparol opštine Kostajnica Akleksandar Pašić.

“Uprkos velikim naporima zimske službe, ova sela su odsječena od ostatka opštine već treći dan, ali očekujemo da će u toku dana biti prohodni putevi i prema ovim lokacijama”, istakao je Pašić.

On je dodao da su prohodni magistralni put Novi Grad-Kostajnica i regionalni put Kostajnica-Karan-Prijedor, ali je saobraćaj usporen zbog ugaženog snijega na kolovozu.

“Sve ulice prvog i drugog prioriteta te prilazi vrtiću, školama i Domu zdravlja su prohodni, a u toku je ponovno čišćenje trotoara u centru grada”, kaže Pašić.

Prema njegovim riječima, opštinska zimska služba zadužena je za čišćenje 78 kilometara lokalnih puteva i ulica.

U školama u Kostajnici nastava se odvija redovno, rade i sve ostale javne ustanove i preduzeća, a snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno.

Visina snježnog pokrivača jutros u 7.00 časova iznosila je oko 90 centimetara u gradu, a na platou Balja oko 180 centimetara, dok na pojedinim mjestima ima snježnih nanosa visokih tri do četiri metra.

(agencije)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *