Četiri kandidata za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva BiH

September 17, 2022, 10:18 am

Na konkurs za poziciju glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine prijavilo se ukupno sedam kandidata, a na razgovor će biti pozvani kandidati – Milanko Kajganić, Dijana Kajmaković, Miroslav Janjić i Seid Marušić, potvrđeno je Feni iz Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine (VSTSBiH).

Iz ovog regulatornog tijela navode kako je nakon unosa i verifikacije prijava kandidata, utvrđeno da svih sedam kandidata ispunjavaju osnovne i posebne uslove predviđene Zakonom o VSTS-u BiH i drugim propisima za imenovanje.

“Međutim, zbog neurednosti, prijave dva kandidata su odbačene, dok jedan od kandidata nije pristupio polaganju kvalifikacionog testa propisanog Pravilnikom o kvalifikacionom i pismenom testiranju kandidata za pozicije nosilaca pravosudnih funkcija u BiH”, pojašnjavaju iz VSTS-a.

Kako nadalje navode, ukoliko intervjui sa kandidatima budu realizovani u predviđenom terminu, postoji mogućnost da se imenovanje glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine uvrsti na dnevni red druge septembarske sjednice, planirane za 28. i 29. septembra.

Nezavisne novine

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *