Čelična odbrana Intera: Vidiću u pomoć stiže “čileanski Supermen”

July 23, 2014, 9:25 am

Medel je trenutno član Kardifa i, ako je suditi po rečima jednog od najobaveštenijih italijanskih sportskih novinara, Đanluke di Marcija, dva kluba su se dogovorila u načelu o transferu, za kjoji će Inter platiti sedam miliona evra, pa je ostalo još samo da se ugovore datumi i iznosi rata u kojima će odvijati plaćanje.

Gari Medel je bio jedan od junaka ovogodišnjeg Mundijala, jer je dan uoči duela sa Brazilom u osmini finala Svetskog prvenstva doživeo tešku povredu na treningu, usled istezanja mišića, što je povreda sama po sebi, neka od mišićnih vlakana u butini su i napukla.

Ipak, nije želeo da ostavi drugove na cedilu, pa je uz velike bolove istrčao na teren, tamo u potpunosti zaustavio Nejmara, Hulka i drugove, i oduševio naciju. Nakon što su Čileanci izborili produžetke, Medel je pao na centru terena, pokušavši da dođe sebi. Lekari su mu pomagali dok se ostatak ekipe okrepljivao i slušao savete selektora Sampeolija, a on nije hteo da bude zamenjen.

Iako teško povređen, odigrao je 109 minuta i pretrčao nešto više od 10 kilometara. Kada više nije mogao da hoda, pristao je da ga odmeni neko svež, zdrav. A kada je Čile poražen sa penala, plakao je toliko da su saigrači morali da ga teše. Ipak, to nije smetalo engleskim medijima da ga nazovu “Supermenom”, zbog nadljudskih napora koje je uložio zarad uspeha tima.

Po povratku u domovinu, 26-godišnji Gari Medel, koga tamo zovu “Pitbul”, je od glavnokomandujućeg čileanskih vojnih snaga Umbera Ovijeda dobio počasni orden, jer se njegov nastup na Mundijalu u armiji smatrao pravim oličenjem “vojničkog duha”.

Blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *