Čabrić: Odobreno gotovo 5.500 subvencija mladima za stambene kredite

May 15, 2024, 7:33 am
Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić rekla je da se već 15 godina realizuje Poseban program subvencija kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, te da je do sada odobreno 5.488 subvencija i u te svrhe plasirano 19.500.000 KM.
Čabrićeva je povodom Međunarodnog dana porodice istakla da je rješavanje stambenog pitanja značajan korak u procesu planiranja porodice i da je podrška institucija Republike Srpske u tom segmentu kontinuirana i nesporna.

Ona je istakla da Ministarstvo porodice, omladine i sporta kroz svoje aktivnosti tokom cijele godine posvećuje pažnju djeci i porodici, podržavajući različite aktivnosti, ali i pružajući direktnu novčanu naknadu od 750 KM svim nezaposlenim roditeljima četvoro i više djece u Republici Srpskoj na koji se plaćaju pripadajući porezi i doprinosi.

– Ovo je najdirektniji vid pomoći višečlanim porodicama do sada i ovom mjerom obuhvaćeno je više od 4.000 porodica – istakla je Čabrićeva.

Ona je čestitala svim građanima Republike Srpske Međunarodni dan porodice, koji se obilježava danas, sa željom da u svakoj porodici vladaju mir, zdravlje, radost i dječiji osmjesi.

– Prolazeći kroz različite izazove u životu i roditeljstvu, shvatamo da su zdravlje i sreća naše djece i porodice u cjelini najveće bogatstvo svakog čovjeka – rekla je Čabrićeva.

Iako se povodom Međunarodnog dana porodice nešto intenzivnije govori o značaju porodice, Čabrićeva je istakla da je briga o porodici u Republici Srpskoj svakodnevna i da se ovim pitanjem vrlo posvećeno bave svi i kao pojedinci i kao institucije.

– Pružajući dikretnu podršku porodiljama, višečlanim porodicama, radeći na usklađivanju rada i roditeljstva, uključujući i lokalne zajednice u sve ove aktivnosti, jasno pokazujemo da nam je namjera da Republika Srpska bude zemlja zadovoljnih građana i srećne i nasmijane djece, koje želimo da iz godine u godinu ima sve više – istakla je Čabrićeva.

Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 15. maj Međunarodnim danom porodice, ističući na taj način važnost porodice kao osnovne društvene zajednice.

(Srna – Foto: Arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *