Brod: Omladinska banka Fondacije “Mozaik” podržala 11 projekata za mlade (FOTO)

April 29, 2023, 4:03 pm

Omladinska banka Brod u saradnji sa Fondacijom “Mozaik” i opštinom Brod podržala je realizaciju 11 projekata za mlade čija je ukupna vrijednost 30.000 KM. Tim povodom u zgradi opštine je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava mladim Brođanima čiji su projekti putem javnog konkursa dobili podršku.

U okviru programa ”Omladinska banka Brod”, koju partnerski podržavaju opština Brod i Fondacija “Mozaik”, potpisani su Memorandum o saradnji lokalne zajednice i ove fondacije za period od 2023. do 2026. godine kao i ugovori o dodjeli i korišćenju bespovratnih novčanih sredstava, kojima su obezbijeđena sredstva za finansiranje 11 projekta mladih. “Naš cilj je ljepši i uređeniji Brod”, kaže Tina Grabovac koja je sa svojim timom aplicirala i dobila sredstva u iznosu od 1.800 KM za projekat “Ogledalo opštine” odnosno uređenje dva kružna toka u ovoj lokalnoj zajednici.

Značaj Omladinske banke za mlade Brođane prepoznala je i lokalna uprava koja je osigurala značajna sredstva za ove projekte. Šef Kabineta načelnika opštine Brod, Vanja Nikolić, je istakao da je ovo osma godina saradnje sa Fondacijom “Mozaik” te da je za 2023. godinu predviđena realizacija 11 projekata u iznosu od 30.000 KM.

Direktor programa Omladinske banke Fondacije “Mozaik”, Željko Pauković, je naglasio da su u proteklih osam godina u saradnji sa opštinom Brod uspjeli da podrže 4 mikrobiznisa i 35 projekata mladih.

“Inače javni poziv za apliciranje na ova sredstva kao i sve dodatne informacije o načinu prijave zainteresovani  mogu naći na internet stranici Fondacije Mozaik, opštine Brod kao i Omladinske banke Brod”, podsjetio je Pauković.

Puković dodaje da Fondacija “Mozaik” uspješno sarađuje sa 50 jedinica lokalne samouprave u BiH i da su na ovom prvom javnom pozivu zajedno podržali 514 projekata i 53 mikrobiznisa ukupne vrijednosti 1.050.000 KM.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *