TV K3

android aplikacija

instaliraj

Brnabić poručila Tačiju: Prekinite priču u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Brnabić poručila Tačiju: Prekinite priču u Preševu, Bujanovcu i Medveđi

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je danas predstavnicima privremenih vlasti u Prištini da prestanu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi i da se okanu centralne Srbije, i istakla da treba da se razgovara o tome da li možemo da dođemo do kompromisa koji bi obezbijedio dugoročnu normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Brnabić je time odgovorila na tvrdnju kosovskog predsjednika Hašima Tačija da je dobio podršku predsjednika Francuske Emanuela Makrona da Beograd i Priština što prije postignu obavezujući sporazum, sa “realnom mogućnošću korekcije granice što podrazumijeva pripajanje Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Kosova”.

Ona je rekla da tu izjavu i ne može nešto naročito da kometariše, jer su Tačijeve izjave, kao i drugih predstavnika prištinskih vlasti, svaki dan drugačije i u međusobnoj suprotnosti.

Time se, kako je rekla, pokazuje kao istina ono što je i sama govorila za prištinske vlasti – da mi nemamo sa druge strane stola, nekoga sa kim možemo da razgovaramo, a da možemo da očekujemo da će uraditi ono što kaže.

“Molim da prekinu da pričaju o Preševu, Bujanovcu i Medveđi zato što to nikave veze sa životom nema i molim da se ne ide dalje na teritoriju centralne Srbije”, rekla je Brnabić.

Poručila je da Srbija jeste i biće fleksibilna, strpljiva i tolerantna, ali da sve ima svoj kraj.

“Molim vas da se okanete centralne Srbije i da razgovaramo o tome da li možemo da imamo kompromis koji može da obezbedi dugoročnu haprmonizaciju odnosa Beograda i Prištine.

Podvukla je da su vrhovne vrijednosti Srbije sloboda i mir i da ćemo se Srbija truditi da zadržim mir šta god da se dešavalo, ali da ne treba dalje da se priča o teritorijama centralne Srbije.

(Tanjug)

Komentarišite

Your email address will not be published.