Brazilci: Nejmar se ne vraća za finale

July 7, 2014, 10:01 am

Brazilci u utorak od 22 časa u Belo Horizonteu igraju prvi meč polufinala, a bez jednog od najboljih igrača ostali su na meču sa Kolumbijom.

Za Nejmara je Mundijal završen već u četvrtfinalu, pošto mu je posle oštrog starta Huana Kamila Sunige polomljen pršljen.

Mladi napadač Barselone je u međuvremenu napustio kamp brazilskog tima i oporavak će nastaviti u svojoj kući.

Već na samoj utakmici između Brazila i Kolumbije bilo je jasno da je Mundijal gotov za Nejmara, ali su pojedini brazilski mediji u nedelju uveče objavili da postoji nada da se on vrati na šampionat. Prema njihovim izvorima, doktori navodno vjeruju da je prelom pršljena takav da je moguć brz oporavak.

Međutim, realnost je takva da su za  povrede tog tipa potrebne najmanje tri nedelje, kao i da nikako ne bi trebalo požurivati sa povratkom na teren, pošto takvi prelomi mogu da budu veoma opasni. Čak i da se obavi procedura koja bi Nejmaru dala šansu da zaigra predstojećeg vikenda, to bi generalno usporilo njegov potpuni oporavak od  povrede.

Zbog toga ne čudi što su iz Fudbalske federacije Brazila objavili da ni ne pomišljaju da Nejmara vrate u tim za samu završnicu Svetskog prvenstva. Ljekar brazilskog tima istakao je da je neodgovorno uopšte spekulisati o takvoj mogućnosti. B92

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *