Borenović sa Marfijem “Dejtonski okvir svi moraju da prihvate”

April 8, 2022, 10:42 am

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović tokom današnjeg sastanka sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u BiH Majkom Marfijem je istakao da je dejtonski okvir, dvoentitetsko uređenje i konstitutivnost naroda jedina realnost u BiH koju moraju svi da prihvate.

Borenović i Marfi su razgovarali o političkim i ekonomskim temama, kao i drugim aktuelnim izazovima.

Predsjednik PDP-a je rekao da je potrebno raditi na smanjivanju političkih tenzija, a ne raspirivanju, čemu svjedočimo prethodnih godina.

– Nažalost, tri vladjuće političke stranke na bazi kriza, konflikta, ali i trošenja javnih resursa, pokušavaju sačuvati svoje političke pozicije i ugrabiti još jedan mandat na vlasti. Očigledo je da vlasti ne zanima ekonomija, razvoj, stabilnost, ali ni položaj građana – poručio je Borenović.

On je istakao da je, uz političku volju, mogće postići da ovo bude sigurna, prosperitetna i stabilna zemlja.

– Zato imperativ broj jedan buduće vlasti mora biti borba i nulta stopa tolerancije na korupciju, koja je izrazito zastupljena u svim sferama, a koja izjeda ovo društvo – naglasio je Borenović.

Govoreći o Opštim izborima, Borenović je rekao da ne smiju postojati izgovori za neodržavanje ili prolongiranje izbora, nego da građani treba da 2. oktobra, kako je predviđeno, izraze svoju volju na biralištima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *