Borenović: Podrška kandidatu SZP za gradonačelnika

April 24, 2016, 12:28 pm

“Biće to sigurno jedno ime, a ko god da bude, imaće apsolutnu podršku PDP-a u Banjaluci, bio on iz PDP-a ili neke druge stranke. Bio to /lider NDP-a/ Dragan Čavić ili neko drugi, imaće jednako snažnu podršku PDP-a jer to Banjaluka zaslužuje”, istakao je Borenović.

On je rekao da su Banjaluci potrebne promjene, “nova vlast i mnogo snažniji PDP kao dio nove vlasti koja će dovesti do toga da Banjaluka bude snažan i prosperitetan evropski grad”.

“Svaka stranka imaće svoju odborničku listu i ubijeđeni smo da će PDP ispuniti svoj cilj, a to je najmanje pet odbornika u Skupštini grada Banjaluka i osvajanje gradonačelničkog mjesta zajedno sa kolegama iz Saveza za promjene”, rekao je Borenović novinarima na konvenciji Gradskog odbora PDP-a u Banjaluci.

On je istakao da je PDP potpuno spreman da preuzme vlast u Banjaluci i punu odgovornost vlasti u cijeloj Republici Srpskoj.

“Mi ćemo na konvenciji Gradskog odbora čuti šta su planovi PDP-a u Banjaluci, da ih odmah nakon oktobarskih izbora možemo implementirati kada je riječ o najvećem gradu Republike Srpske koji se nalazi u izuzetno teškoj poziciji, gradu koji je samo po broju stanovnika najveći jer po svim drugim pokazateljima apsolutno zaostaje za mnogim gradovima u regionu”, dodao je Borenović.

On je istakao da je PDP-u stalo da izgradi Banjaluku kao moderan, urban grad u kojem će ljudi imati posla, a djeca živjeti sretno i zadovoljno.

Predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka Zoran Talić rekao je da današnja konvencija pokazuje da je PDP ozbiljna politička partija koja ne priča, ne kritikuje, već nudi konkretna rješenja.

“Predstavićemo konkretne mjere iz oblasti privrede, kulture, sporta, poljoprivrede. Sve ono što aktuelna vlast nije znala da uradi mi ćemo danas pokazati građanima Banjaluke da imamo konkretna rješenja za grad Banjaluku”, poručio je Talić.

On je dodao da je ovo samo jedna od konvencija, nakon čega slijede tribine sa građanima na kojima će biti predstavljen program “Bolja Banjaluka”, u skladu sa kojim u PDP-u planiraju da uvedu funkciju gradskog menadžera koji će biti odgovoran za stanje u privredi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *