TV K3

android aplikacija

instaliraj

Blokiran rad sajtova kancelara i Bundestaga

Njemačka Vlada saopštila je danas da je više zvaničnih internet stranica, među kojima i njemačkog kancelara Angele Merkel, bilo na meti hakerskih napada.

Blokiran rad sajtova kancelara i Bundestaga

“Internet sajtovi Angele Merkel, kabineta njemačkog kancelara i Bundestaga (donjeg doma Parlamenta) bili su na meti hakera”, rekao je portparl njemačkog kancelara Štefan Šajbert.

On je dodao da je i sajt Ministarstva spoljnih poslova privremeno bio na meti ovog napada.

Hakerska grupa “Kiber Berkut” objavila je na svojoj internet stranici da je blokirala sjatove njemačkog kancelara i Bundestaga.

Grupa je navela da su blokirali zvanične sajtove Vlade Njemačke zbog toga što će, po njihovom mišljenju, sredstva koja Njemačka izdvoji za Kijev predstavljati “nastavak rata” na istoku Ukrajine.

“Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk se nada da će dobiti od EU i MMF kredite od nekoliko milijardi. Nije teško pretpostaviti za šta će ovaj novac biti utrošen. Jacenjuku su potrebna sredstva za nastavak rata, a nipošto ne za obnavljanje uništene infrastrukture zemlje. U ovom ratu je već poginulo na hiljade ljudi i Jacenjuk za vaš novac hoće da ubije još na hiljade”, navodi se na zvaničnom sajtu organizacije “Kiber Berkut”.

Potom su se borci sajber-vojske obratili narodu i Vladi Njemačke sa zahtjevom da “obustavi finansijsku i političku pomoć koju pruža zločinačkom kijevskom režimu, koji je započeo krvavi građanski rat”.

 

(agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.