Blijeda slika srpskog fudbala: Jović “orlove” spasao bruke

June 20, 2024, 3:20 pm

Reprezentacija Srbije remizirala je u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Njemačkoj. ’’Orlovi’’ su sa Slovenijom 1:1.

Novo prvenstvo, nova nada, ali opet kraj iste. Srbija je ponovo razočarala.Njen kraj na ovom šampionatu se polako nazire, a gol Luke Jovića samo je produžio bol da se nešto može očekivati u posljednjem kolu.

Srbiji su nedostajali mir, otresitost na sredini terena, manji razmak između linija , bolja komunikacija, brže kretanje, ali svakako i ideje u fazi napada. Mnogo toga nije funkcionisalo i čini se da neće. Već druga utakmica kako srpska reprezentacija počinje sa dva napadača, ali malo efikasnim se to čini. Tadić je, sa druge strane, dobio ono što je želio, utakmicu je počeo od prve minute, ali osim pojedinih naleta inspiracije i nije puno pokazao i podkrkijepio svoj intervju na kraju prve utakmice.

Sada sve zavisi od ishoda duela sa još snažnijom Danskom i kombinacijom tuđih rezultata, jer ukoliko joj budu išli na ruku, kao jedna od najuspješnijih može u nokaut rundu takmičenja u Njemačkoj.

Podsjećamo, Srbija je na premijeri poražena od Engleske minimalnim rezultatom, dok su Slovenci remizirali sa Dancima.

Od 18 časova Engleska i Danska igraju svoj duel.

Izvor: Nezavisne

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *