TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bileća dočekala zlatnu Tijanu Bošković

Bileća dočekala zlatnu Tijanu Bošković

​Bilećanka Tijana Bošković, reprezentativka Srbije u ženskoj odbojci, koja je sa Srbijom na Evropskom prvenstvu u Turskoj odbranila titulu prvaka Evrope, a proglašena je i najboljom igračicom, dočekana je uz sve počasti i slavlje u četvrtak u rodnom gradu.

“Jako sam uzbuđena i srećna što sam izdvojila vrijeme da dođem kući, jer ipak je kući najljepše. Ponosna sam na nas i na uspjeh koji smo ostvarile. Odbranile smo titulu Evropkskog prvaka, na čemu sam zahvalna svima koji su nas podržavali – hvala mojim Bilećanima na ogromnoj podršci svih ovih godina”, kazala je uzbuđena Tijana.

Kaže da su sve srpske odbojkašice osjećale podršku tokom cijelog prvenstva, a ona im je bila i dodatni motiva da budu još jače.

“Svaki put kada imam priliku da kažem das am iz Bileće – to sa ponosom istaknem i svaki put se rado vraćam kući da proslavim svaki uspjeh”, dodala je Bošković, priznavši da nije bilo nimalo lako igrati u navijačkoj atmosferi, pred 14.000 turskih navijača.

“Bilo je tamo teško disati, a kamoli igrati, ali smo, i pored toga što smo gubile 9:6, u petom setu uspjele ostati mirne glave, uspjele smo da ne padnemo pod pritiskom i da odbranimo titulu, ostvarivši i dva glavna cilja – olimpijsku vizu i odbranu titulu evropskog prvaka”, istakla je na kraju Tijana.

Ona je istakla nadu da će se sa svojim fanovima u Bileći ponovo susresti naredne godine, nakon Olimpijade.

Takvu nadu je izrazio načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić, istakavši da mu je danas posebno drago što dočekuje svoju “zlatnu sugrađanku”.

“Ovo danas nema niko što ima Bileća, jer, Argentina ima Mesija, Srbija Đokovića, a Bileća Tijanu Bošković –  tri puta najbolji igrač svijeta evrope. Vidjeli ste koliko Bileća voili i poštuje Tijanu. Ona je to zaslužila svojim ponašanjem i igrom, a mi joj želimo još mnogo uspjeha, jer će oova djevojka još mnogo proslavljati Bileću”, istakao je gradonačelnik Aleksić.

Tijanu Bošković su ispred Univerzalne sportske dvorane u Bileći, koja odnedavno nosi njeno ime i u kojoj je započela igrati odbojku, dočekali brojni najmlađi navijači, a u unutrašnjosti prepuna dvorana koja je klicala “Tijana, Tijana”…

Izvor: Nezavisne novine 

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.