Bijeljina: Održano seniorsko šahovsko prvenstvo RS u Dvorovima

November 20, 2023, 4:30 pm

U periodu od 16-19. novembra 2023. godine u Dvorovima kod Bijeljine održano je 22. Pojedinačno seniorsko prvenstvo Republike Srpske u organizaciji  Šahovskog saveza Republike Srpske i tehničkog organizatora ŠK „ Dvorovi” iz Dvorova. Na navedenom prvenstvu učestvovalo je 50 takmičara iz Republike Srpske među kojima su bili GM- velemajstori, IM-intermajstori i FM-fidemajstori.

Đorđe Lukić (12) iz Doboja,  član šahovskog kluba “Svetozar Gligorić” Bijeljina, učenik VII razreda Osnovne škole „ Vuk Stefanović Karadžič” Doboj, osvojio 1. mjesto, zlatnu medalju i novčanu nagradu na navedenom  prvenstvu u kategoriji do 12 i 18 godina kao i prvo mjesto igrača rejtinga do 1800 poena. Odigrao je 7 partija od kojih je svaka trajala preko četiri sata gdje je ostvario odličan rezultat 4,5/7 i zaradio novih 54,4 rejting poena koji se boduju za FIDE rating listu ( standard šah)

Navedeno prvenstvo se igralo u prelijepom ambijentu Svetosavskog doma crkve „ Sveti Prokopije” u Dvorovima  sa tempom igre 90 minuta po igraču +30 sekundi za svaki odigran potez( standard šah), po sistemu Švajcarac.

Pravdu na navedenom prvenstvu  su dijelili glavni sudija  IA Vlado Stojanović  , FA Nemanja Šipka i NA Ilija Ilić, dok je direktor turnira bio predsjednik Šahovskog saveza Republike Srpske Aleksandar Kovač.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *