Bez golova u Vječitom derbiju sa tri crvena kartona

April 15, 2024, 6:45 am

Prvu šansu Željezničar je imao u sedmoj minuti, kada je Sulejman Krpić šutirao glavom preko gola. Ipak, napadač Željezničara je bio u nedozvoljenoj poziciji, pa i da je postigao pogodak on ne bi bio priznat.

Veliku šansu Sarajevo je imalo u 18. minuti. Mirza Mustafić je prošao po desnoj strani, vratio povratnu za Frensisa Kjeremeha koji je sa pet metara promašio okvir gola. Samo minut kasnije, Željezničar je ostao sa igračem manje. Amer Hiroš je prodriblao Edina Julardžiju, koji ga je povukao za dres i napravio prekršaj. U tom duelu, Hiroš je rukom po licu udario Julardžiju. Kao epilog svega, Ermin Sivac je pokazao direktan crveni karton Hirošu, a žuti Julardžiji za prekršaj. Kasnije, zbog prigovora žuti karton je dobio i Krpić.

U nastavku, Sarajevo je uglavnom prijetilo sa distance, do 45. minute kada su gosti ostali bez drugog igrača. Kjeremeh je krenuo prema golu Željezničara, a sa leđa defanzivac Željezničara Edin Cocalić sa dvije ruke je “obgrlio” napadača Sarajeva i zbog toga dobio crveni karton, prenosi meridian:sport.

Potom je u tunelu na poluvremenu zbog udaranja Štilića direktan crveni karton dobio i bek Sarajeva Slaviša Radović.

U 62. minuti Mustafa Buljubašić je dobro šutirao, ali je njegov udarac blokiran. Haris Duljević je probao u 79. minuti nakon kornera, ali ni to nije dalo veći rezultat.

Dobru šansu Sarajevo je imalo u 91. minuti kada je Eldar Mehmedović šutirao glavom, ali je odlično reagovao Vedad Muftić i spasio bod Želji.

U narednom kolu Sarajevo dočekuje Borac, dok Željezničar gostuje Posušju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *