Bečka policija: Istraga u slučaju Danke Ilić u punom jeku

April 2, 2024, 12:15 pm

Bečka policija saopštila je da je istraga u slučaju nestale dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, a u vezi sa video-snimkom na kojem se, kako se sumnja, vidi djevojčica sa dvije rumunske državljanke u Beču od nedjelje u punom jeku.

„Pokrajinska kriminalistička služba provjerava da li je riječ o nestaloj dvogodišnjakinji iz Srbije. Različite opcije se ispituju, koriste se i tehnička pomagala. Detalje o istrazi trenutno ne možemo da iznosimo u javnost“ navodi policija.

Bečka policija dodaje da su srpske vlasti uputile zahtjev za istragom, da je svjedok saslušan, a video koji je napravio preuzet na analizu.

„Tačne okolnosti, posebno da li se stvarno radi o nestaloj djevojčici, predmet su istrage. Trenutno nema više informacija. Čim budemo imali novih informacija, mi ćemo ih saopštiti“ navodi bečka policija.

U saopštenju za “Kosovo onlajn” podsjeća se da je državljanin Srbije, koji živi u Beču 30. marta oko 20.00 časova u centru Beča vidio djevojčicu koja liči na nestalu Danku Ilić u pratnji dvije žene, koje je i snimio na jednoj stanici.

SRNA

Foto: EPA/CHRISTIAN BRUNA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *