TV K3

android aplikacija

instaliraj

Beč odlučio da zadrži granice prema Sloveniji i Mađarskoj

Beč odlučio da zadrži granice prema Sloveniji i Mađarskoj

Nakon što je Njemačka odlučila da granične kontrole prema Austriji produži za još šest mjeseci i poslije 11. novembra, zvanični Beč je odlučio da zadrži kontrole na svojoj granici ka Sloveniji i Mađarskoj.

“U skladu s okolnostima nastavićemo s kontrolama koje već sprovodimo na granici sa Slovenijom i Mađarskom”, najavio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Pešorn.

On je istakao da se pokazalo, kada se sprovode granične kontrole u srcu Evrope, one imaju pozitivan efekat u suzbijanju migracionih kretanja.

Pešorn je kazao da postoji potreba za nastavkom kontrole pošto je i Njemačka odlučila da to učini.

Granične kontrole biće produžene za daljih šest mjeseci, a kao i Njemačka i Pešorn je ostavio otvoreno da li će poslije toga biti dalje produživane.

Slovenija, prije svega, kritikovala je odluku Austrije i smatra da je produženje granične kontrole potpuno nepotrebno i nanosi veliku ekonomsku štetu.

Kontrole na granici sa Slovenijom i Mađarskom Austrija je uvela usljed migrantske krize na jesen 2015. godine.

Na ranijim graničnim prelazima, koji su bili napušteni po stupanju na snagu Šengenskog sporazuma, od tada policija vrši kontrolu vozila u kojima smatra da mogu biti skriveni migranti.

Ta kontrola znatno usporava saobraćaj, i prije svega tokom praznika, prouzrokuje kilometarske kolone.

(Tanjug)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.