Bankar uhvatio djevojčicu (3) koja je pala sa 5. sprata (VIDEO)

August 28, 2023, 7:43 am

Bankar iz Torina Matija Aguci proglašen je herojem nakon što je uhvatio trogodišnju djevojčicu koja je pala sa balkona na petom spratu zgrade.

Matija Aguci je ispričao da su on i njegova djevojka išli do prodavnice hljeba u centru Torina kada je čuo čovjeka kako viče u pomoć iz stana na gornjem spratu.

– Izašao sam sa djevojkom da kupim hljeb i čuli smo vriske iz zgrade koji su nam privukli pažnju – rekao je Aguci ispred bolnice u kojoj je pregledan zbog lakših povreda, prenosi CNN.

– Čuo sam čovjeka kako vrišti kada je vidio djevojčicu kako se naslanja na ogradu. Djevojčica se sve više naginjala i penjala preko ivice, držala se rukama, a noge su joj bile u vazduhu – rekao je Aguci.

Naveo je da je vikao kako bi pokušao da privuče pažnju trogodišnjakinje i spriječi je da puzi dalje, ali da je, kada je shvatio da ga nije čula, izračunao njenu putanju i stao ispod terase.

– Počeo sam da joj vičem da ostane mirna i da se vrati unutra, ali nije čula. Kada sam je vidio kako pada, stao sam joj na put, zatvorio oči i nadao se da će sve proći najbolje, ublažio sam njen pad i oboje smo pali na zemlju – rekao je on.

Dodao je da početku nije osjećao nikakve znake života kod djevojčice, a da je onda počela da plače i da je tada odahnuo.

Aguci je naveo da je djevojčica dobro.

Gradonačelnik Torina Stefano Lo Ruso pozvao je da se oda počast Aguciju, ocijenivši njegov gest kao “herojski i izvanredan”.

Italijanska premijerka Đorđa Meloni zahvalila se Aguciju, dodajući da je priča o djevojčici koja je pala sa balkona sa petog sprata mogla da se pretvori u tragediju, ali da je, zahvaljujući Aguciju, njen život spasen.

– Velika čast i zahvalnost ovom mladom heroju – napisala je Meloni na platformi Iks.

U toku je istraga o okolnostima incidenta.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *