TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banja Luka: Prijem za djecu sa Kosmeta kod premijera Viškovića (VIDEO)

Banja Luka: Prijem za djecu sa Kosmeta kod premijera Viškovića (VIDEO)

U Banjaluci je danas organizovan prijem za učenike sa Kosmeta koji borave u Republici Srpskoj od 16. do 23. juna u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Radost i dječija razdraganost ispunili su Administrativni centar Vlade gdje je organizovan prijem za učenike s Kosmeta koji po osmi put borave u RS. Najmlađi nisu krili radost zbog dolaska i druženja s vršnjacima, posebno oni koji su u Srpskoj po prvi put.

Nastavnici koji su s učenicima došli u pratnji kažu da su djeca veoma zadovoljna boravkom u RS i da je ovo za njih nezaboravno iskustvo.
Djeca na Kosmetu nemaju slobodu kao drugi njihovi vršnjaci pa su se ovdašnji domaćini potrudili da im boravak u Srpskoj bude ugodan i zabavan. Poručuju da se na ovaj način grade mostovi između Srba koji žive na Kosovu i Metohiji i Republike Srpske.

Odbor za pomoć Srbima sa Kosmeta organizuje i humanitarnu akciju za izgradnju dnevnog centra „Podrži me“ u Kosovskoj Mitrovici za više od 130 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju. Iz Udruženja „Podrži me“ neizmjerno su zahvalni za pomoć iz bratske Republike Srpske.

U Republici Srpskoj boravi oko 900 najboljih učenika sa Kosova i Metohije u pratnji oko 80 nastavnika, te 26 mladih sa poteškoćama u razvoju u pratnji roditelja. Centralni doček za goste sa Kosova i Metohije bio je u Višegradu.

(TV K3)

Komentarišite

Your email address will not be published.