TV K3

android aplikacija

instaliraj

Banja Luka: Koleginum NS RS o posebnoj sjednici u ponedjeljak (VIDEO)

Banja Luka: Koleginum NS RS o posebnoj sjednici u ponedjeljak (VIDEO)

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj bi trebalo da bude razmatrana informacija u vezi sa antidejtonskim djelovanjem Ustavnog suda BiH zakazana je za ponedjeljak, 17. februara sa početkom od 15 časova, odlučeno je na današnjoj sjednici Kolegijuma. Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da je posebnu sjednicu zatražila predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović istakao je da je Odbor za ustavna pitanja paralamenta, kako u prethodnim slučajevima kada su bile podnesene apelacije za ocjenu ustavnosti, tako i ovom prilikom pravovremeno uputio odgovor Ustavnom sudu BiH, u kojem je navedeno da Republika Srpska ima nadležnosti za donošenje Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Miladin Stanić istakao je da će ova stranka učestvovati u skupštinskoj raspravi. Dodao je da je odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu u Republici Srpskoj bila nepotrebna, te da je posljedica igre između SDA i SNSD – a.

Ustavni sud BiH donio je odluku prema kojoj je Ustavu BiH suprotan član 53 Zakona o poljoprivrednom zemljištu Srpske kojim je propisano da poljoprivredno zemljište koje je javno dobro, odnosno državno vlasništvo, po sili zakona postaje vlasništvo i posjed Srpske. Ustavni sud je utvrdio da je riječ o isključivoj nadležnosti BiH u regulisanju pitanja državne imovine. Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Zakon o poljoprivrednom zemljištu kojim je definisano da je državno poljoprivredno zemljište svojina Srpske.

(TV K3)

https://www.youtube.com/watch?v=5bpN3hMccpA http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.