TV K3

android aplikacija

instaliraj

Bahati vozači nemaju granice: Okreću se u tunelima, ruše znakove, voze u pogrešnom smjeru

Bahati vozači nemaju granice: Okreću se u tunelima, ruše znakove, voze u pogrešnom smjeru

Vožnja u suprotnom smjeru, okretanje nasred saobraćajne trake, vožnja unazad u tunelu, samo su neke od izuzetno opasnih situacija koje se dešavaju na autoputevima u Federaciji BiH.

Nisu samo vozači ti koji čine prekršaje na autoputu. Nerijetko je slučaj da pješaci i biciklisti ulaze i kreću se autoputom iako je to zakonom zabranjeno.

Glavni krivac

Svake godine se bilježi sve više vozača na autoputu, ali i sve više saobraćajnih nesreća. Prošle godine ih je bilo čak 235, pretprošle godine 212, a 2016. 199. Prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova, u više od 50 odsto slučajve glavni krivac je neprilagođena brzina.

Kako je dionica Kakanj – Visoko najduža dionica na autoputu A-1, na njoj se dogodi najviše saobraćajnih nesreća.

– Vozači najmanje poštuju ograničenja brzine prilikom kretanja na autoputu, a posebno se ne poštuje na mjestima gdje su niža ograničenja, upravo na mjestu izvođenja radova i na prilazima naplatnim mjestima – rečeno je za Avaz iz “Autocesta FBiH”.

Ugrožavanje bezbjednosti

Posebno ističu da na mjestima gdje su radovi, vozači teretnih vozila ne poštuju ograničenja brzine.

Bahatost ili neznanje vozača koji čine ovakve prekršaje, pri čemu ugrožavaju i svoju i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju, bilježile su nadzorne kamere Odjela za upravljanje i nadzor saobraćaja “Autocesta FBiH”. Trenutno je u funkciji 306 kamera, a u Kontrolnom centru radi 15 operatera.

(Srpskainfo)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.