Arlov uputio pismo podrške Vučiću: ”Obraćam se ovim putem kao čovjek koji se bavi humanošću“

May 21, 2024, 10:41 am

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uputio je pismo podrške predsjedniku Aleksandru Vučiću.

– Poštovani predsedniče matice Srbije majke svih Srba na planeti. Velika podrška u vašoj borbi zajedno sa rukovodstvom Republike Srpske i predsednikom Miloradom Dodikom o očuvanju časti i opstanka srpskog naroda i nametanja eventualne sramne rezolucije o genocidu, odluke koju mnogi potenciraju i žele na skupštine UN koja se održava u Njujorku 23. maja. Verujemo da ćete se u Njujorku boriti najbolje što možete svim političkim i demokratskim sredstvima, znanjem i umećem da se spreči opasna namera kojom žele da ponize Srbe, Srbiju i unište Republiku Srpsku i dodaju ulje na vatru i onako krhkom miru i nacionalnim odnosima u našem regionu – navodi Arlov u pismu podrške.

Ističe da je zločin srpskom narodu dodeliti etiketu genocida za Srebrenicu, toliko znonamerna od strane velikih sila pogotovo Nemačke koja, kako kaže, ne želi mir i pokrenuće razdor među svim narodima koji žive na ovom prostoru.

– Nemačka, NDH koje su toliki najstravičniji zločin izvršile na srpskim narodom u 20. veku masovnim ubistvima, klanjem, zverstvima koje normalan ljudski um teško da zamisli, u Jasenovcu, Jadovnu, Prebilovcima, Glini, Brodu na Drini, Garavicama kod Bihaća, Šargovcu kod Banja Luke, Kragujevcu, Sajmištu u Beogradu i mnogim drugim masovnim stratištima, traži da najstradalniji narod u Evropi dobije etiketu genocida i to prvi i jedini na planeti – navodi Arlov i dodaje:

– Obraćam se ovim putem kao čovek koji se bavi humanošću van politike, kome je stradalo sedmoro najbližih predaka. Četvoro Ustaše zverski ubile, zaklale, mučile 1941. godine u Glinskoj crkvi u Hrvatskoj. Moji stričevi, njih trojica koji su tada imali samo 4, 3, 2 godine umrli su od gladi i bolesti 1942. godine na Petrovoj Gori. Obraćam se i apelujem na države nastale od bivše Jugoslavije da razmisle dobro o svojoj odluci da Srbe proglase genocidnim narodom. Mi Srbi želimo mir na ovim prostorima. Ne trebamo se voleti, ali trebamo se poštovati. Tražimo od svih da poštuju naše žrtve i naša velika stradanja, mi ćemo sigurno poštovati njihove. Jer po svim pokazateljima mnoge države u najnovijoj istoriji u ovom regionu nastale su na velikim srpskim žrtvama i protnerivanjem srpskog naroda.

Vecernjenovosti.ba (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *