Albanski novinar provocirao srpske navijače, FSS reagovao kod UEFA (VIDEO)

June 17, 2024, 7:30 am

Težak skandal dogodio se na utakmici između Srbije i Engleske u Gelzenkirhenu, kada je Arlind Sadiku, albanski novinar, ili se tako samo predstavlja, a zapravo sramoti ovu profesiju, poslije meča stao pred srpske navijače i pokazao simbol “albanskog orla”, kojim je isprovocirao srpske navijače.

Skandalozan potez Albanca, koji na samoproglašenom Kosovu i u Albaniji smatraju herojskim činom, izazvao je i hitnu i oštru reakciju Fudbalskog saveza Srbije.

U ime Saveza, portparol Milan Vuković, poslao je protestnu notu UEFA sa zahtjevom da se hitno kazni pomenuti novinar uz ukidanje akreditacije i njemu i mediju koji predstavlja.

U nastavku pogledajte i šta je rečeno u mejlu koji je dostavljen na UEFA adresu:

“Posle utakmice protiv Engleske uradio sam praćenje izveštaja i naišao sam na ovo.Zahtevam hitnu reakciju sa vaše strane, da se poštuju pravila o ukidanju akreditacije za takozvanog novinara. Uvredio je Srbiju, srpske navijače, unizio UEFA i medijske predstavnike. Jedina stvar koja je ispravna je da se ovom čoveku i njegovom mediju izrekne stroga kazna. Nadam se vašem odgovoru i reakciji što pre. Možete da vidite video sa sramnim, neprofesionalnim i aktom nepoštovanja na terenu od reportera, ukoliko se tak može nazvati, koji je akreditovan od strane UEFA. Provokacija na nacionalnom nivou je toliko jasna, da ne moram ni da vam objašnjavam zbog čega šaljem ovaj mejl”, poručio je Milan Vuković, prenosi Telegraf.

(Nezavisne – Foto: Tanjug/AP)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *