Ako niste do sada, bacite se na posao: Ovakav seks morate da probate

January 20, 2024, 8:43 am

Na početku veze ni jedan par ne razmišlja mnogo o tome koje sve vrste seksa postoje i da li možda nešto propušta.

Kako godine prolaze lagano se stvara neka vrsta rutine.

Međutim, šta se dešava? Ako je noć bila vaše vrijeme za vođenje ljubavi, a vaš je partner promijenio firmu i sada radi isključivo u noćnoj smjeni, vrlo lako se može dogoditi da vaš ritual vođenja ljubavi plati ceh.

Umjesto da dozvolite da vas ovaj izazov porazi, možete da isprobate druge vrste seksa i vratite svoj odnos ponovo na pravi put. Štaviše možete da postanete još bliži jedno drugom. Postoji nekoliko vrsta seksa koje bi svi parovi trebalo da praktikuju na svom romantičnom putovanju, a danas vam otkrivamo koje su to.

Planirani seks

Iznenađujuće je zapravo koliko ljudi nema pozitivan pogled na planirani seks. Skloni smo tome da mislimo da ako je nešto planirano (ugovoreno, zakazano) da tome nedostaje romantika, sponatnost i da na kraju efekat neće biti zadovoljavajući. Međutim upravo ovakav način razmišljanja bi mogao da ugrozi seksualnu intimnost u braku. Planirane stvari su životu su zapravo nešto najbolje. Sjetite se samo godišnjih odmora, rođendana, prazničnih okupljanja. Bolja riječ bi možda bila namjerni seks, jer vi i vaš suprug – s namjerom – odvajate svoje vrijeme kako bi se posvetili jedno drugom.

Spontani iliti neplanirani seks

Nakon svih hvala na račun planiranog seksa dolazimo svakako i do magičnog neplaniranog iliti spontanog seksa. U svakom od nas bi trebalo da postoji ta mala iskra koja nas navodi da iskoristimo svaki slobodan trenutak koji nam život pruža da budemo intimni sa voljenom osobom. Spontani seks je onaj koji donosi nevjerovatno uzbuđenje, koji asocira na slobodu, zabavu, mladost i svakako na to da volite jedno drugo.

Seks koji oslobađa od stresa

Kada doživite neko neprijatno iskustvo, bilo na poslovnom ili privatnom planu, naručje voljene osobe je nasigurnije mjesto na svetu za vas. Vođenje ljubavi sa voljenom osobom je najbolji način da se oslobodite stresa, i nakon toga dobijate mogućnost da stvari sagledate iz sasvim drugačijeg ugla. Seks je vrlo moćno oružje za ublažavanje stresa, budući da oslobađa endorfine i hormone koji nam pomažu da se osjećamo bolje i spavamo čvršće.

Nesebični seks

Ponekad bi trebalo da se – žrtvujete za svoj tim. Ponekad vam vjerovatno nije do seksa, ali šta je sa vašim partnerom? Svakako “ne” je odgovor na koji imate pravo u vezi, ali nekad biste mogli da se sa voljenom osobom upustite u seksalnu avanturu iz nesebičnih razloga. Čak i ako dakle niste nešto pretjerano raspoloženi za seks, a vaš voljeni djeluje vrlo zagrijano, pristajanje na njegovu inicijativu je čin koji će vam on uzvratiti prvom prilikom.

Avanturistički seks

Svi parovi bi trebalo da imaju povremeno seks koji je avanturistički nastrojen. Pod avanturističkim podrazumijeva se seks van spavaće sobe koji isključuje standardne poze. Dakle nešto poput seksa na zadnjem sjedištu auta, u đakuziju, kadi, pa čak i na kuhinjskom pultu. Takođe promjena poze donosi novi nivo interesovanja vašem seksualnom činu.

Nezavisne.com (Foto: arhiva)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *