Akcija “More solidarnosti”: Mališani sa Kosmeta prvi put idu na ljetovanje, u toku prikupljanje dodatnih sredstava (FOTO/ VIDEO)

May 25, 2023, 11:01 am

Djeca sa Kosova i Metohije i ove godine imaće priliku da ljetuju na crnogorskom primorju, i to zahvaljujući humanitarnoj organizaciji “Srpska solidarnost”. Prva grupa mališana danas je, na Spasovdan otputovala u u Igalo u Crnu Goru, gdje će provesti nekoliko dana na ljetovanju.

Iz organizacije kažu potrebno je sakupiti još 2.500 evra kako bi djeci omogućili bezbrižno ljetovanje.

“Treću godinu za redom naša organizacija Srpska solidarnost pokretač je akcije More solidarnosti u saradnji sa humanitarnom organizacijom “Božur” iz Berana i uz podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije. Zahvaljujući rukovodstvu opštine Herceg Novi,  i crkvenoj opštini kućansko- zeleničkoj sa protojerejom Draganom Dragom Pešikanom i njegovim parohijanima za njih 100 obezbijeđeni su smještaj i hrana”,  kaže Duško Rožić predstavnik Humanitarne organizacije “Srpska solidarnost” gostujući u emisiji “Početak dana” na TVK3.

Rožić kaže u pitanju su djeca završnih razreda osnovne škole, željna upoznavanja i druženja, s obzirom da dobar dio njih živi u enklavama na Kosovu i Metohiji. Ističe, većini je ovo prvi odlazak na more.

“Većine djece koja su danas otputovala do sada nisu bili nikada na moru. Cilj nam je da odvedemo one koji nemaju mogućnost samostalno da idu, koji žive u teškim uslovima. Ovom prilikom pozvao bih sve ljude dobre volje, kao i društveno odgovorne kompanije da pomognu ovu akciju. Sve informacije kako da pomognu moguće je pronaći na našoj zvaničnoj web stranici udruženja“, kaže Rožić.

Iz organizacije kažu Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbjedila je prevoz, zdravstveni centar Gnjilane obezbjedio je ljekarsku zaštitu i pratioce.

“Naša organizacija pokušaće uz pomoć dobrih ljudi i društveno odgovornih kompanija da obezbijedi sredstva za sladolede, sokove, voće, slatkiše, lanč pakete, izlete, kao i za pomoć za pojedine koji su socijalno ugroženi za pripremu za more i izradu dokumenata”, ističe Rožić za TV K3.

U prethodne dvije godine, zahvaljujući ljudima dobre volje,  na more je po prvi put otišlo 300 naših malih heroja u Crnu Goru i 250 njih na ekskurziju u Republiku Srpsku, Crnu Goru i centralnu Srbiju.

TVK3
Foto: Srpska solidarnost

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *