Akcija “Hajduk”: Mjesecima boravio u tuđoj vikendici i pljačkao u komšiluku

April 2, 2024, 1:02 pm

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor N.V-L. (52) uhapšenom u akciji kodnog naziva “Hajduk”, kojeg terete da je posljednjih mjeseci u okolini Brčkog počinio seriju teških krađa.

N.V-L. sumnjiče da je od novembra prošle, pa do 27. marta ove godine, u mjestu Sandići, dok je bez dozvole boravio u tuđoj vikendici, u tom mjestu počinio seriju teških krađa.

On je pljačkao i druge objekte u blizini vikendice u kojoj je “odsjedao” odnosno koristio za boravak, spavanje i skrivanje.

Istragom je policija u vikendici vlasnika D. B. koji tu povremeno boravi, pronašla veću količinu ukradenih predmeta, kao što su električni i drugi alati, posuđe, odjeća, razni drugi predmeti pokućstva, kao i hrana i piće.

Sumnja se da je na tom lokalitetu N.V-L., koji je ranije osuđivan za slična i druga krivična djela, tešku krađu učinio u najmanje osam navrata.

Osumnjičeni je uhapšen 27. marta u večernjim satima u okviru akcije kodnog naziva “Hajduk”, a nakon zadržavanja i kriminalističke obrade u policiji, sproveden je u prostorije Tužilaštva koje mu je predložilo pritvor.

Pritvor mu je određen po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH, usljed opasnosti da bi mogao ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora tri godine ili teža kazna.

Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu usmjerenu na dokazivanje teških krađa te pozivaju građane da prijave svaki sličan slučaj s ovog područja.

Nezavisne novine

Foto: Pixnio

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *