Akcija Džoker: Predložen pritvor za četvoricu uhapšenih

September 3, 2014, 7:49 pm

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su ovu četvoricu, zajedno sa još 10 lica, uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u akciji “Džoker”, provedenoj pod nadzorom Tužilaštva BiH, u kojoj su zaplijenjene znatne količine cigareta i duvana, čija vrijednost dostiže oko milion KM, te drugi predmeti koji su upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela.

Pljenidba je izvršena na području Banjaluke, Gradiške i Laktaša, a krijumčari su u brzoj akciji savladani, stavljeni pod kontrolu i uhapšeni. Izvršeni su i pretresi na više lokacija u BiH.

Mjera pritvora za navedena četiri lica predložena je zbog osnovane bojazni da bi oni boravkom na slobodi, u nastojanju da ometu i onemoguće vođenje krivičnog postupka protiv njih, uništili ili sakrili dokaze i tragove važne za krivični postupak, te izvršili uticaj na svjedoke i saučesnike.

Pritvor je predložen i zbog opravdane sumnje da bi osumnjičeni, ukoliko bi se našli na slobodi, mogli ponovo izvršiti neko od krivičnih djela koja su im stavljena na teret.

U ovom predmetu je ostvarena značajna međunarodna saradnja sa pravosuđem i policijom Hrvatske, gdje je u istom predmetu uhapšeno sedam lica.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *