Đoković u četvrtfinalu posle teške borbe sa Simonom

January 24, 2016, 12:09 pm

U četvrtfinalu Đoković će se sresti sa Kei Nišikorijem koji je sa 3:0 eliminisao Žo Vilfreda Tsongu, a taj meč možete da pratite u direktnom prenosu na programima RTS-a.

Iako je u ovom duelu Novak Đoković bio apsolutni favorit, jer je od njihovih dosadašnjih jedanaest susreta Žil Simon uspeo da dobije samo prvi koji su igrali još 2008. godine, u ovom meču je Novak morao dobro da se potrudi za plasman u četvrtfinale.

Đoković je sigurno ušao u meč i rutinski sa 6:3 posle 58 minuta igre pobeo sa 1:0 u setovima.

A onda se Žil Simon vratio u meč kao ravnopravni protivnik, uveo drugi set u taj-brejk koji sa čak 7:1 osvaja za izjednačenje od 1:1 u setovima. U trećem setu Novak za nijansu pojačava tempo a Simon uspeva da parira, ali ipak gubi jedan servis gem i Đoković posle 6:4 vodi sa 2:1 čime se ušlo u četvrti set.

Tokom četvrtog seta nastavljena je ravnopravna borba suparnika do samog finiša kada Simon uspeva da osvoji brejk i sa 6:4 izjednači na 2:2 u setovima i vrati meč na početak.

U petom, odlučujućem setu suparnici su ušli i u peti sat igre. Na 2:1 u gemovima za Novaka, Simon servira i brzo stiže do 40:0, ali Đoković pojačava koncentraciju i sa pet vezanih poena odvaja brejk za 3:1. Novak potvrđuje prednost da bi na sledeći protivnikov servis osvojio novi brejk za 5:1.Činilo se da će u nastavku sve biti rutina jer je Novak servirao za dobijanje meča, ali Simon uzvraća brejkom i smanjuje na 5:2, a potom i da sačuva svoj servis za 5:3 iako je Novak izborio brejk šansu. Đoković po drugi put servira za meč i ovoga puta osvaja gem, set i meč bez uzgubljenog poena.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sastaće se sa Kei Nišikorijem u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije, a taj meč možete da pratite u direktnom prenosu na programima RTS-a.

Đoković u međosobnim duelima vodi sa 5:2 protiv Nišikorija, a uz pohvale Simonu na odličnoj igri, u izjavama posle meča prisetio se i svog poslednjeg poraza od Nišikorija u polufinalu US Opena.

Tok meča:

09.32 – Đoković ponovo servira za osvajanje meča i plasman u četvrtfinale, ali ovoga puta je više nego ubedljiv jer osvaja gem bez izgubljenog poea i sa 6:3 u petom setu osvaja plasman u četvrtfinale.

09.23 – Neizvesnost u duelu Novaka Đokovića i Žila Simona i dalje traje uprkos ubedljivom Novakovom vođstvu! Đoković servira za pobedu, ali Simon uzvraća brejkom i smanjuje na 5:2.

09.18 – Novi brejk za Novaka! Čini se da je sada sve izvesno. Đoković uspeva da oduzme i drugi servit gem Simona, vodi sa 5:1 i servira za set i meč.

09.10 – Brejk za Novaka! Suparnici su ušli i u peti sat igre. Simon servira i brzo stiže do 40:0, ali Đoković pojačava koncentraciju i sa pet vezanih poena odvaja brejk za 3:1. Novak servira i ekspresno potvrđuje prednost sa 4:1.

09.01 – Uz manje problema i Simon uspeva da sačuva svoj servis za 1:1. Ali Novak ekspresno uzvraća sa 2:1 bez izgubljenog pona.

08.57 – Đoković servira prvi u petom setu i sa samo jednim izgobljenim poenom osvaja svoj servis gem za 1:0.

08.52 – Novak podiže koncentraciju i nivo igre ali ne uspeva da vrati brejk i Simon sa 6:4 izjednačuje na 2:2 u setovima. Igra se i peti, odlučujući set. Prvi servira Đoković.

08.44 – Brejk za Simona! Nastavlja se ravnopravni duel Đokovića i Simona tokom četvrtog seta u kome oba tenisera uspevaju da sačuvaju svoje servis gemove ulazeći izjednačeni u finiš seta. A onda na petom Novakovom servis gemu Simon osvaja šansu za brejk koju realizuje za 5:4 i servira za izjednačenje u setovima.

08.29 – Problematičan gem za Simona. Na treći servis gem Simona, u četvrtom setu, Đoković osvaja brejk šansu ali ne uspeva da je iskoristi, pa Žil Simon izjednačuje na 3:3.

07.56 – Novak Đoković dobija treći set rezultatom 6:4. Treći set trajao je 48 minuta.

07.06 – Žil Simon dobija drugi set u taj-brejku sa 7:1. Ovaj set je trajao 66 minuta.

06.00 – Novak dobija prvi set sa 6:3, posle 58 minuta igre.

05.02 – Počeo je meč

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *