Ministarstvo zdravlja dobilo pozitivno mišljenje revizije

May 31, 2023, 10:38 am

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske dobilo je pozitivna mišljenja Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske, nakon izvršene revizije finansijskih izvještaja i revizije usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima sa značajnim zakonskim i drugim propisima za 2022. godinu.

Po mišljenju revizora, finansijski izvještaji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske istinito i objektivno prikazuju, u svim materijalno značajnim aspektima, finansijsko stanje imovine i obaveza na dan 31.12.2022. godine, prihode, primitke, rashode i izdatke, kao i izvršenje budžeta za godinu koja se završava na taj dan, u skladu sa propisanim okvirom finansijskog izvještavanja za javni sektor važećim u Republici Srpskoj.

Uz reviziju finansijskih izvještaja Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, izvršena je i revizija usklađenosti aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija iskazanih u finansijskim izvještajima, te je utvrđeno da su, u svim materijalno značajnim aspektima, u skladu sa propisima kojima su regulisane.

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske kontatovala je i da je Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sačinilo Plan aktivnosti na otklanjanju nedostataka po preporukama u roku, kako je predviđeno Zakonom o reviziji javnog sektora Republike Srpske, te da je četiri prethodno date preporuke Ministarstvo djelimično ili potpuno provelo.

Pozitivna mišljenja iskazana u revizorskom izvještaju još su jedna potvrda zakonitosti i odgovornosti u radu Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, koje će i u narednom periodu posvećeno raditi na unapređenju zdravstvenog sistema i sistema socijalne zaštite u Republici Srpskoj, na korist građana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *