Doboj: Projekat „TABLA“ – obuka za profesore (VIDEO)

August 16, 2021, 3:09 pm

Obuka za profesore koja se sprovodi u okviru projekta “Tabla“ počela je u Doboju i trajaće četiri dana. Na radionicama učestvuju profesori iz četiri dobojske srednje škole i jedne škole iz Teslića.

Projekat „TABLA“ podrazumijeva interesantne i korisne teme koje su usmjerene na unapređenje ishoda učenja kod učenika i osnaživanje nastavnika u razvijanju kompetencija primjenom STEAM pristupa i razvoja vještina kao što su kritičko mišljenje, komunikacija, kreativnost i saradnja,istakli su master edukatori ovog projekta.

Obuka za profesore u Doboju organizovana je na dvije lokacije,a ukupno učestvuje 120 profesora.

 50 srednjih škola u Srpskoj opremljeno je sa STEM  laboratorijama.Omogućiće kvalitetniju nastavu iz predmeta – matematika, inženjerstvo, umjetnost i tehnologija. Doprinijeće modernizaciji nastavnog procesa, učiniti čas zanimljivijim i omogućiti učenicima lakše usvajanje znanja i vještina.

Projekat “Tabla” realizuje Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republičkog pedagoškog zavoda ,a u saradnji sa organizacijom “Spasimo djecu”, te uz podršku Agencije za međunarodni razvoj USAID.

(TV K3- Foto: Arhiva/Ilustracija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *