Istočno Novo Sarajevo: Obilježeno 27 godina od pogibije Zorana Cvijetića (VIDEO)

January 11, 2021, 7:25 pm

Danas je obilježeno 27 godina od pogibije Zorana Cvijetića, prvog ministra unutrašnjih poslova Srpske Autonomne Oblasti Romanija i načelnika Sarajevsko-romanijsko-birčanskog centra službi bezbjednosti. Tim povodom služen je pomen, a na spomen-obilježje, na mjestu pogibije Cvijetića kod Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Novom Sarajevu, cvijeće su položilile delegacije MUP-a Republike Srpske, Udruženja veterana, grada Istočnog Sarajeva i opština u sastavu grada, kao i boračkih organizacija.

“Zoran Cvijetić je heroj srpskog naroda i ponos Ministarstva unutrašnjih poslova i veterana službi bezbjednosti”, rekao je Goran Mačar, predsjednik Udruženja veterana službi bezbjednosti Republike Srpske dodavši da je Cvijetić bio najmlađi načelnik Sarajevsko- romanijsko- birčanskog centra službi bezbjednosti, koji je dao veliki doprinos i u izgradnji Republike Srpske, a posebno u njenoj odbrani i odbrani srpskog naroda.

Srpska opstaje samo ako je ekonomski održiva i ako njeni heroji, kao i porodice nastradalih heroja, mogu dostojanstveno da žive, dodao je Mačar. Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je doprinos pripadnika MUP-a Republike Srpske bio nemjerljiv u toku rata, a posebno u tadašnjem Srpskom Sarajevu. Šarović je rekao da je zahvaljujući majoru Cvijetiću, ali i pripadnicima srpske vojske i policije, stanovništvo ostalo na području Sarajevsko-romanijske regije.

Cvijeće na spomen- bilježje prvog ministra unutrašnjih poslova Srpske Autonomne Oblasti Romanija i načelnika Sarajevsko-romanijsko-birčanskog centra službi bezbjednosti Zorana Cvijetića položili su I načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Sokolac, Jovan Katić I Milovan Bjelica. Bjelica je istakao da žrtva, koju su za stvaranje RS, podnjeli borci Srpske, ne smije biti zaboravljena.

Zoran Cvijetić poginuo je od neprijateljskog snajpera u 32. godini, kao jedan od najmlađih oficira koga je krasila izuzetna hrabrost. U znak poštovanje prema pokojnom Cvijetiću jedna ulica u I.N.S. nosi njegovo ime, a opština je dodijelila I prostor za kancelariju Udruženju Veterana službi bezbjednosti.

(OSM)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *