Banja Luka: Eminentni stručnjak iz Slovenije u posjeti UKC RS (VIDEO)

January 16, 2020, 7:25 pm

Priznati svjetski i evropski stručnjak iz Slovenije Rihard Trepše, predsjednik Evropskog udruženja za koštano- zglobne infekcije, u stručnoj je posjeti u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Tokom boravka Trepše je sa našim hirurzima iz Klinike za ortopediju i traumatologiju uradio vrlo komplikovan operativni zahvat revizije proteze koljena nakon infekcije.

Oropedija, kao grana medicine koja pored toga što često podrazumijeva i komplikovane operativne zahvate istovremeno je i veliki izazov za ljekare. Međutim, ne tako rijetko dešavaju se i komplikacije zbog čega je važan timski rad kaže priznati svjetski i evropski stručnjak iz Slovenije Rihard Trepše koji svoja znanja prenosi domaćem kadru. Ističe da je prioritet da se komplikacije spriječe, ako je to ikako moguće, i da se stekne znanje da se liječe ukoliko do njih dođe.

Trepše je sa hirurzima iz Klinike za ortopediju i traumatologiju uradio vrlo komplikovan operativni zahvat revizije proteze koljena nakon infekcije koji je, prema riječima ortopeda, završen uspješno i bio edukativan.
A da je uspostavljanje saradnje sa priznatim stručnjakom iz Slovenije značajno za usavršavanje i edukaciju domaćih kadrova, ističu i iz UKC RS.

Nakon operativnog zahvata doktor Trepše je održao i predavanje na temu „Usvajanje savremenih protokola za dijagnostiku i tretman koštano- zglobnih infekcija“ za sve ljekare, specijaliste i specijalizante iz ove oblasti.

(TV K3) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *