3 načina da zavarate glad (nijedan ne uključuje hranu)

July 24, 2014, 9:47 am

Osećaj gladi je jedan od razloga zbog kojeg najčešće odustajemo od zdrave ishrane. Srećom, postoje prirodni načini koji ga ublažavaju, a naročito su korisni da prepoznate kada je zaista glad “prava” a kada je osećaj gladi posledica dosade, žeđi, emocionalnih nestabilnosti…

Voda

Prazan želudac izaziva glad kada mu je preko potreban unos hrane, ali i vode. Dehidriran organizam takođe se oglašava kroz osećaj praznog stomaka, pa bi trebalo da se potrudite da tokom celog dana unosite što više tečnosti i to bili na dijeti ili ne.

Ovakva navika je odlična iz više razloga: osim što ćete izgubiti koji kilogram i izbaciti štetne toksine, voda će vam ublažiti osećaj gladi.

Vežbanje

Bilo koji vid rekreacije je najbolje rešenje kada je reč o mršavljenju, zbog toga što najviše jedemo kada nam je dosadno. Nemojte biti lenji i aktivirajte se – vežbanje će vam ubrzati metabolizam, regulisati telesnu težinu, podstaći bolju cirkulaciju, pa samim tim i potisnuti lažni osećaj gladi koji se javlja kada ništa ne radimo.

Iskrenost

Najgore što možete uraditi ako planirate da smršate jeste da konzumirate grickalice između obroka, jer tako unosite nepotrebne i ne tako zanemarljive količine kalorija. Osim toga, ponekad nismo ni svesni koliko smo kalorija uneli kroz “užine” i zato treba da budemo iskreni prema sebi.

Vodite evidenciju o tome šta ste sve pojeli između obroka i koliko i verovatno ćete se šokirati. Sledeći korak je da grickanje masnih i nezdravih poslastica zamenite vodom ili čajem.

 

(Adria media)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *