Stanić: Treba definisati stepen obrazovanja i zanimanja (VIDEO)

October 17, 2019, 6:47 pm

Član Sektora za zdravstvo u Socijalno-ekonomskom savjetu SDS-a Slobodan Stanić danas je održao konferenciju za novinare na kojoj je govorio o načinima na koje bi se mogao poboljšati položaj zdravstvenih radnika u Republici Srpskoj s fokusom na rad medicinskih sestara, odnosno medicinskih tehničara.

Povodom najavljene izrade Zakona o djelatnostima u zdravstvu u Republici Srpskoj, član Sektora za zdravstvo u Socijalno – ekonomskom savjetu SDS – a Slobodan Stanić istakao je da treba definisati koji stepen obrazovanja i za koja zanimanja je potreban.
Stanić je dodao da Srpska demokratska stranka predlaže priznavanje visoke stručne spreme diplomiranim sestrama koje rade u određenim sektorima. Na ovaj način postiglo bi se poboljšanje ukupnog statusa medicinskih sestara, ali i spriječio odlazak najpotrebnijih kadrova.

Istakao je da nisu za linijska povećana. Smatra da Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite treba izraditi inovativne načine plaćanja u zdravstvu gdje će primanja biti vezana za obim, kvalitet zdravstvene zaštite i zdravtsvene ishode.

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *