Zelena – zablistajte neonski

October 14, 2019, 7:32 am

Modni kritičari kažu da je za ekspanziju chartreuse (neonske) zelene boje ove sezone zaslužna Bili Eiliš, kao i za mnoge današnje modne trendove.

U drugoj polovini jula, ova pjevačica kao vođa GEN-Z generacije počela je da uključuje ovu boju u svakodnevne modne kombinacije, što se brzo proširilo i na ostatak svijeta. Od ulica Kopenhagena, preko cijelog “Louis Vuitton” butika, pa sve do Nedjelje mode u Londonu.

Zatim su, preko noći, mnoge druge poznate ličnosti počele da koriste ovu boju u svojim modnim kombinacijama i novi trend je rođen. Rijana, Normani, pa čak i glumac Timoti Šamlet samo su neki od pratilaca ovog trenda.

Nakon što je neko vrijeme vladala slime zelena kao jedna od glavnih boja, chartreuse zelena je daleko interesantniji i moderniji izbor koji možete da uključite u svoje odjevne kombinacije.

Iako se zasluge za ovaj trend pripisuju Bili Eiliš, ipak je Normani bila ta koja je prva nosila ovu boju još u maju, kada je slavila svoj rođendan s prijateljima. Njen chartreuse zeleni kupaći je oduševio sve modne kritičare, a u pitanju je jedan sasvim jednostavan i običan komad odjeće.

Ova boja nije bila toliko popularna istog trenutka širom modnog svijeta, jer je u pitanju bilo ipak nešto novo i svježe i niko se nije usuđivao da ovu boju ukombinuje malo bolje u svoj outfit.

No, kada je kao jedan od najvećih trendsetera Rijana obukla odjevni komad u ovoj boji za potrebe “Fenty Beauty” kampanje, ova boja je dobila epitet prefinjenosti i glamura koji je bio potreban da bi se rodio trend.

Supermodel Ešli Graham je bila jedna od onih koji je na “Savage X Fenty” reviju ukombinovala ovu boju ali u vidu make-upa.

Charteruse zelena na neki način pokriva urbani dio svjetske modne scene, ali i onaj elegantni u dobroj kombinaciji. Mnoge modne blogerke pored poznatih ličnosti su takođe oduševljene ovom bojom.

KO JE BILI EILIŠ?

Iako ima samo sedamnaest godina, Bili Eiliš predstavlja revoluciju pop zvijezde kada je u pitanju moda i ime je koje trenutno dominira pop svijetom. Predstavlja budućnost mode i revoluciju pop muzike samim tim što uvažava svoju čudnu stranu ličnosti i plasira je na najbolji mogući način.

Njena sad već opštepoznata plavo-siva kosa i gomila nakita ističu ovu pop nadu iz mase. Njeni muzički spotovi, koji su možda za neke malo previše čudni, od scena gdje joj krvare oči, do onih gdje joj zabadaju špriceve u leđa pa sve do toga da joj paukovi šetaju po licu dok nosi krunu, daju potpuno novu dimenziju pop muzici i estetici spotova.

Bili nam predstavlja potpuno novi ugao GEN-Z milenijalaca koji će mijenjati tokove mode kroz pop muziku. Predimenzionirana garderoba, glomazne patike u kombinaciji s Louis Vuitton printovima svuda na garderobi predstavljaju imidž ove pop zvijezde.

Njena opsesija horor filmovima je nešto što redovno ističe kao svoju najveću inspiraciju za video-spotove i za svoju muziku, što je i evidentno.

Naglasila je nekoliko puta da niko više na svjetskoj muzičkoj sceni ne želi savršenu pop zvijezdu. Bili ne krije svoje emocije. Pokazuje ih javno i praktikuje da otvoreno priča s fanovima o svojim mentalnim problemima, naročito o Touretovom sindromu od kojeg boluje.

(N.N – Foto: llustracija)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *