Istočno sarajevo: Gradonačelnici o upravljanju otpadom (VIDEO)

October 6, 2019, 11:31 am

Gradonačelnici Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i njemačkog grada Kotbusa Holger Kelh razgovarali su o odlaganju i upravljanju otpadom, kao i o načinima na koji ovaj ekološki problem može da bude riješen.

Vuković je nakon sastanka, kojem je prisustvovao i direktor fondacije “Konrad Adenauer” za BiH Sven Petke, rekao da je problem odlaganja i upravljanja otpadom aktuelna tema u Istočnom Sarajevu, ali i Republici Srpskoj, te da je ovaj sastanak bio dobra prilika da se upoznaju o sličnim praksama u Njemačkoj, konkretno u gradu Kotbusu. Govorilo se i o uključivanju građana u rad lokalne samouprave i odlučivanju o ključnim pitanjima koja su za njih bitna.

Republika Srpska donijela zakon o gašenju lokalnih deponija i otvaranju regionalnih podsjetio je Vuković ali se u njegovoj realizaciji nije daleko odmaklo, tako da u Srpskoj i dalje ima lokalnih deponija koje nisu u skladu sa ekološkim standardima, pa naši sagovornici mogu biti od velike pomoći u budućnosti.

Kelh je istakao da je tokom razgovora o odlaganju i upravljanju otpadom u Istočnom Sarajevu konstatovao da se sa sličnim problemom suočavao i Kotbus.

Na sastanku u Istočnom Sarajevu bilo je riječi i o nadležnostima opština i gradova u Republici Srpskoj i NJemačkoj, kao i o odnosu finansija između viših i nižih organa vlasti u dvije zemlje.

https://www.youtube.com/watch?v=yxzHjGE-Deg

(TV K3)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *