Banjalučki muftija u prijateljskoj posjeti Prnjavoru

July 9, 2019, 12:34 pm

Ne zovu ga uzalud “Mala Evropa”.Ono po čemu je poznat i prepoznatljiv.Zbog čega ga mnogi pohode. Da vide i uvjere se gdje to I kako  preko 15 različih vjera i nacija živi u slozi i prijateljstvu.Prnjavor je oduvijek bio sinonim različitosti i suživota ali danas odnosi lokalne vlasti sa narodima i narodnostima nije samo zvaničan i služben,već bratski i prijateljski.Uvjerio se u to i muftija banjalučki koji nije krivo svoje oduševljenje da je u Prnjavoru zaista tako.Zahvalio je načelniku na odnosu kejeg ima prema bošnjačkoj zajednici ali i spremnosti da život u Prnjavoru učini još boljim i ljepšim.

“Čini mi se da Bošnjaci u Prnjavoru žive slobodno, organizovani su i zahvalni smo za sve što za njih rade strukture opštine, kao i Republike Srpske, svima koji pružaju podršku ljudima bez obzira na nacionalnu pripadnost. Takav način poslovanja i briga o vjerskim zajednicama zaslužuju pohvalu i našu zahvalnost, poštovanje i čestitke”, istakao je banjalučki muftija.

On je napomenuo da Islamska zajednica nema neriješenih problema ili izazova na području ove opštine, što je postignuto zahvaljujući dobroj saradnji lokalne vlasti, prnjavorskog imama Fikreta Čelenke i svih dobronamjernih Prnjavorčana.

“Svi glavni vjerski objekti su obnovljeni. Imamo potrebu da se još neke stvari obnove i učvrste, vjerujem da u tome nećemo imati nikakvih smetnji. Od načelnika Tomaša sam čuo njegovu spremnost da ovaj grad učini još srećnijim, razvijenijim i uspješnijim”, rekao je muftija Abdibegović.

Prijateljstvo je ono što nas veže-tako načelnik Prnjavora Darko Tomaš opisuje svoj odnos sa glavnim prnjavorskim imamom sa kojim se poznaje I tijesno sarađuje već godinama.

“Opština Prnjavor je mjesto gdje, osim tri konstitutivna naroda, složno živi i 13 različitih nacionalnih manjina. Prnjavor je uvijek bio zajednica koja prihvata različitosti i sigurno će tako ostati i ubuduće”, izjavio je Tomaš.

 Epitet dobre saradnje i međuljudskih odnosa ponijećemo i u narednom periodu.Čuvati ih i njegovati,produbljivati i unapređivati biće naš prioritet,poručuje prvi čovjek Prnjavora Darko Tomaš a muftija banjalučki mu na tome zahvaljuje i čestita .

Ujedno svim prnjavorčanima želi sreću i uspjeh, a poljoprivrednicima u kontekstu loših vremenskih prilika, da svoja dobra i usjeve zaštite I sačuvaju.

Razgovoru banjalučkog muftije i načelnika opštine Prnjavor prisustvovao je i glavni imam prnjavorski Fikret ef.Čelenka.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *