Crno zlato, 14.06. – 22.40

June 13, 2019, 6:40 am

U ovoj epskoj avanturi pratimo sukob dvojice arapskih emira iz 1930-ih godina, u vreme prvih otkrića nafte, te uspon mladog energičnog vođe koji je ujedinio brojna plemena pustinjskih kraljevina.

Na arapskom poluostrvu sukobila su se tokom 1930-ih godina dvojica emira. Pobednik Nesib, emir Hobeike postavio je mirnodopske uslove svom suparniku Amaru, sultanu Salmaha. Složili su se da nijedan nema pravo vlasništva nad ničijom zemljom zvanom Žuti pojas. Kao zalog da će poštovati dogovor, Nesib usvaja dvojicu Amarovih sinova, Saleha i Audu.

Dvanaest godina poslije upoznajemo Saleha i Audu kao mlade muškarce. Borbeni Saleh želi pobeći iz zlatnoga kaveza i vratiti se ocu. Auda je udubljen u knjige i žudi za sticanjem znanja. Jednog dana u poset njihovu poočimu Nesibu dolazi Amerikanac iz Teksasa. Obavještava emira da je njegova zemlja puna nafte i obećava mu bogatstvo kakvo ne može ni zamisliti. Nesib zamišlja neviđene mogućnosti: kraljevstvo sa cestama, školama i bolnicama financiranima crnim zlatom koje leži ispod suvog peska.

Ali postoji problem. Dragocena nalazišta su u Žutom pojasu. Sledi borba za vladavinu nad Žutim pojasom, ujedno i borba za dva kraljevstva i kontrolom nad budućnosti.

Originalni naziv: Black Gold

Žanr: Akcija, avantura, drama, istorijski, ratni

Godina: 2011.

Trajanje: 130 min

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *